Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va promova un proiect de lege pentru a sprijini amplasarea de indicatoare rutiere si turistice care sa semnaleze existenta monumentelor istorice. Astfel, institutia a initiat un proiect conform caruia indicatoare
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va promova un proiect de lege pentru a sprijini amplasarea de indicatoare rutiere si turistice care sa semnaleze existenta monumentelor istorice. Astfel, institutia a initiat un proiect conform caruia indicatoarele rutiere de orientare si turistice care privesc obiective monumente istorice din intreaga tara vor avea trecute pe ele si sigla de monument istoric inscris in Lista patrimoniului mondial. Proiectul initiat de Ministerul Culturii si Cultelor are drept scop "promovarea corespunzatoare" a monumentelor istorice de pe teritoriul tarii.
MCC a si propus de altfel cateva modele de astfel de indicatoare iar sumele necesare pentru realizarea si amplasarea indicatoarelor sau a panourilor vor fi asigurate prin incheierea de parteneriate cu organizatii nationale sau internationale. In acest sens, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala si-au manifestat deja dorinta de a da fonduri pentru acest proiect.
Ministerul condus de Adrian Iorgulescu a prevazut un termen de doisprezece luni, de la data intrarii in vigoare a actului normativ, pentru inlocuirea actualelor indicatoare cu cele care au inclusa sigla de monument istoric sau de monument istoric inscris in Lista patrimoniului mondial.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.