Senzuala Marilyn Monroe a fost suspectata si urmarita de agentii federali americani, pentru ca se presupunea ca aceasta este comunista, relateaza site-ul imdb.com. Documente facute publice de curand arata ca Monroe era doar unul dintre starurile care
Senzuala Marilyn Monroe a fost suspectata si urmarita de agentii federali americani, pentru ca se presupunea ca aceasta este comunista, relateaza site-ul imdb.com. Documente facute publice de curand arata ca Monroe era doar unul dintre starurile care aveau dosar la FBI. Printre alte celebritati care au fost anchetate si se aflau tot timpul sub urmarire se afla si John Lennon, Frank Sinatra, Louis Armstrong, Albert Einstein, Lucille Ball si Liberace. The Doors s-au aflat si ei sub investigatie pentru ca foarte multi au scris FBI, sustinand ca muzica lor este "vulgara si murdara". Actrita Marilyn Monroe, care a jucat in productia "Some Like It Hot", a fost luata in vizor in anul 1955, dupa ce a depus o cerere pentru obtinerea unei vize pentru Rusia. Potrivit The Scotsman Online, in anul urmator ea a fost vazuta la New York, in compania unui fotograf cunoscut drept membru al partidului comunist. In anul 1962, ea a calatorit in Mexic, unde s-a intalnit cu anumiti membri ai Grupului Comunist american. Frank Sinatra a devenit suspect dupa ce agentii federali americani au primit un pont cum ca starul ar fi luat parte la un sex party, impreuna cu fostul presedinte John F. Kennedy. Lennon a fost adaugat pe lista atunci cand agentii au presupus ca vrea sa distruga Convetia Nationala Republicana, in anul 1972, dar l-au scos repede de sub urmarire dupa ce si-au dat seama ca dependenta sa de droguri il facea incapabil de acte "revolutionare". Potrivit CNN International Online, nu a fost nici un secret faptul ca Guvernul Statelor Unite a fost interesat de Lennon, dupa ce acesta a juns in America impreuna cu sotia sa, Yoko Ono, in anul 1971. Opiniile lor politice si activismul puternic de care au dat tot timpul dovada cei doi au dat nastere la suspiciuni majore pe vremea regimului Nixon. Intre anii 1950 si 1970, FBI a supravegheat foarte atent multe celebritati, pentru a vedea daca aveau sau nu legaturi cu partide politice radicale, cu mafia, cu jocurile de noroc, daca erau consumatori de alcool sau de droguri. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.