"Pentru ca ne-am certat, am facut dragoste cu alt baiat"

stiu ca primiti foarte multe scrisori si ca trebuie sa alegeti numai doua, dar v-as ruga sa nu ocoliti scrisoarea mea. Ma numesc Oana si nu pot sa spun ca sunt foarte m


"Pentru ca ne-am certat, am facut dragoste cu alt baiat"

stiu ca primiti foarte multe scrisori si ca trebuie sa alegeti numai doua, dar v-as ruga sa nu ocoliti scrisoarea mea. Ma numesc Oana si nu pot sa spun ca sunt foarte mare - am numai 16 ani - dar am un suflet mare. Sunt impreuna cu un baiat de trei ani si totul merge foarte bine, ne cunoastem de cand eram mici, numai ca el sta cam departe de mine si face tot posibilul sa vina macar o data pe saptamana sa ma viziteze. Anul trecut, in vara, ne-am cam certat si nu ne-am mai vazut decat acum, in vara. Prin martie anul acesta, vazand ca nu a venit deloc la mine, am crezut ca m-a uitat si ca nu mai vrea sa fim impreuna, asa ca am stat cu altcineva. Fiind impinsa un pic de la spate de verisoara mea - care are 18 ani - si de baiatul cu care am stat, am facut o mare prostie. M-am culcat cu el. Fiindca acest baiat umbla mereu cu altele si una din ele ma ameninta mereu la telefon, m-am despartit de el. Acum a venit baiatul cu care stau eu de trei ani si mi-a spus ca nu a fost cu nimeni si ca a suferit si el, asa ca ne-am impacat. in urma cu doua saptamani, am aflat ca trebuie sa plece in armata. stiu ca tine foarte mult la mine, el nu mi-a cerut niciodata sa ma culc cu el. Acum nu stiu ce sa fac si cum sau cand sa-i spun ce prostie mare am facut. Mi-e frica, daca o sa-i spun, ca nu o sa mai vrea sa fie cu mine. Va rog foarte mult sa ma sfatuiti ce sa fac.
Oana, Bucuresti

il iubesti suficient de mult pentru a tine toata viata o taina atat de mare?

Draga Oana, nu-i spune, pentru ca-l vei pierde cu siguranta. Cel mai bine ar fi sa ramana secretul tau pentru vesnicie. Vreau sa te intreb daca este vreo sansa ca el sa afle de ceea ce s-a intamplat. Daca da, iti poti lua adio, daca nu, fa in asa fel incat sa nu afle niciodata. Mai ales ca acum pleaca in armata, poate fi foarte "dulce" sa ai un iubit militar. Spui ca il iubesti suficient de mult pentru a tine toata viata o taina atat de mare? Deoarece, la un moment dat, cand greutatile vietii te vor coplesi, s-ar putea ca si acest secret sa inceapa sa atarne din ce in ce mai greu. Cu toate astea, atat timp cat il vei iubi vei gasi si forta necesara. Nu te-as indemna sa minti daca nu as simti ca in- tr-adevar a fost o greseala si ca dragostea voastra merita totusi inca o sansa. si uneori scopul scuza mijloacele, numai sa nu devina obicei. Daca ai hotarat sa faceti dragoste, exista destule explicatii ca sa ascunzi faptul ca nu e el primul barbat din viata ta. Trebuie doar sa-ti pui mintea la contributie si sa gasesti un motiv cat mai plauzibil.

"si eu mi-am pierdut iubita pentru ca nu am vrut sa ne grabim"

Stateam sambata, 3 septembrie, la o coada in interes de serviciu si, dandu-mi seama ca o sa dureze destul de mult timp, mi-am spus ca n-ar fi rau sa-mi iau un ziar sau o revista, sa mai treaca timpul. Asa ca am pornit spre cel mai apropiat chiosc si ma gandeam cam ce-as vrea sa citesc. Mi-a venit ideea sa iau Libertatea, pentru ca o mai cumparam candva, cand eram in armata si imi mai dadea de lucru si-mi trecea ziua mai usor. Ma numesc Ionut, sunt din Con- stanta si am fost intr-o situatie asemanatoare cu cea pe care a de- scris-o Izabela. Mi-am pierdut iubita pentru ca n-am vrut sa fiu eu primul. Am tinut foarte mult la ea si inca mai tin, dar din pacate drumurile noastre sunt acum aproape paralele si abia daca ne mai vorbim cateodata. Am incercat atunci sa o invat anumite lucruri, pe care am crezut ca ar trebui sa le stie ca sa nu faca vreun pas gresit si am crezut ca va intelege ca sunt de partea ei, doar ca eu nu vreau sa se grabeasca sa-si strice copilaria, pentru ca avea mai putin de 18 ani. Acum stiu ca nu o s-o mai vad niciodata asa cum o vedeam atunci. Fiecare zi care trece ma face sa inteleg ca o alta fata ca ea n-am sa mai intalnesc si uneori cred ca am facut o mare gafa ca nu i-am oferit ceea ce mi-a cerut. Poate ca asa nu o mai pierdeam. Va scriu cu o rugaminte: povestea Izabelei m-a facut sa inteleg ca mai sunt si alte persoane in situatia mea si as vrea sa-mi oferiti posibilitatea de a ajunge sa o cunosc. Sunt foarte curios cum stau lucrurile din punctul de vedere al unei fete si poate este deschisa sa ma asculte si ea pe mine. De aceea, va rog sa publicati datele mele in ziar si eu o sa astept decizia ei, daca vrea sa ma contacteze sau nu. Adresa mea este: str. Penes Curcanul nr.3, Constanta, cod 900251. e-mail: darkmil@gmail.com
Va multumesc, Ionut, Constanta


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.