Studiul confirma nocivitatea acestor jocuri asupra personalitatii utilizatorilor. Recent, numeroase asociatii familiale si oameni politici au denuntat aceste jocuri, ceea ce a condus la interzicerea celor mai violente dintre ele. Adolescentii si co
Studiul confirma nocivitatea acestor jocuri asupra personalitatii utilizatorilor. Recent, numeroase asociatii familiale si oameni politici au denuntat aceste jocuri, ceea ce a condus la interzicerea celor mai violente dintre ele.
Adolescentii si copiii amatori de jocuri cu arte martiale incearca adesea sa puna in practica ceea ce afla din acestea cu prietenii lor, iar profesorii au remarcat ca elevii care le joaca sunt mai agresivi decat ceilalti. Utilizatorii de jocuri pe computer au "tendinta de a imita in realitate gesturile pe care le fac personajele" in joc, a subliniat dr. Kevin Kieffer de Universitatea Saint Leo, Florida, unul din autorii unui studiu de 20 de ani pe aceasta tema. Comportamentul agresiv se instaleaza dupa numai zece minute de joc, mai arata acesta.
S-a demonstrat de asemenea ca utilizatorii de jocuri pe computer sunt mai agresivi cu profesorii lor si se implica mult mai usor in conflicte cu colegii de scoala. Unii au explicat crimele de la Liceul Columbine din Colorado, din 1999, prin faptul ca autorii isi petreceau foarte mult timp cu jocurile video.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.