Ion Alexandru Tiriac a fost achitat in dosarul in care a fost acuzat de detinere de droguri si punere la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri, pentru ca fapta nu exista. La sedinta de judecata care a avut loc in urma cu doua zile,
Ion Alexandru Tiriac a fost achitat in dosarul in care a fost acuzat de detinere de droguri si punere la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri, pentru ca fapta nu exista. La sedinta de judecata care a avut loc in urma cu doua zile, procurorii Parchetului General care au instrumentat cazul s-au facut de ras dupa ce au recunoscut ca "probele nu au valoare". Aparatorii lui Ion Alexandru Tiriac au acuzat, pe de alta parte, incalcarea dreptului la aparare a clientului lor, avand in vedere ca, in faza de urmarire penala, nu li s-a permis sa vada dosarul.
La iesirea din sala de judecata, tatal lui Ion Alexandru Tiriac, fostul mare tenismen Ion Tiriac, a declarat ca se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru ca, intr-un stat de drept care aspira la integrarea in Uniunea Europeana, un om nu poate fi numit infractor inainte de a fi judecat. Ultimii doi martori audiati, Lili Sandu si Radu Eugen Nastase, au declarat ca nu l-au vazut niciodata pe Ion Alexandru Tiriac consumand droguri. Cel de-al treilea martor, care se afla in programul de protectie, nu a mai fost gasit de procurori pentru a fi audiat in instanta, desi era considerat martorul cheie din acest caz. In consecinta, judecatorul a luat in considerare depozitiile acestuia din faza de urmarire penala. In prima sa declaratie, data in iunie 2004, martorul il mentiona, printre altii, si pe Ion Alexandru Tiriac ca fiind consumator. In cea de-a doua depozitie, insa, Marin Simona retracta tot ceea ce spusese in prima declaratie. Astfel, dupa ce toti martorii si-au retractat declaratiile, si probele au cazut ca intr-un joc de domino, mascarada numita cazul "Cocaina pentru VIP-uri" nu a mai avut nici o baza juridica. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.