Dupa victoria cu Everton (scor 5-1), egalul cu Steaua (scor 2-2) si calificarea din Cupa Romaniei (1-0 cu Dunarea Galati), Dinamo primeste duminica seara, in "Groapa", vizita Rapidului, o alta echipa aflata "pe val" dupa un start ratat de campionat.
Dupa victoria cu Everton (scor 5-1), egalul cu Steaua (scor 2-2) si calificarea din Cupa Romaniei (1-0 cu Dunarea Galati), Dinamo primeste duminica seara, in "Groapa", vizita Rapidului, o alta echipa aflata "pe val" dupa un start ratat de campionat. Giulestenii vin dupa trei rezultate foarte bune (1-1 cu Feyenoord, 3-0 cu Pandurii si 1-0 cu FCM Resita) si par decisi sa reintre in lupta pentru titlu. In plus, rapidistii au si moralul ridicat dupa ce "satelitul" din B a eliminat Steaua din cupa. Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo, a declarat ieri ca echipa care se va adapta mai bine la starea terenului va castiga derby-ul etapei a 7-a a Diviziei A. "Oricum, spectacolul va fi influentat clar de starea terenul, dar am incredere ca baietii vor face un meci bun. Gandurile noastre sunt in primul si in primul rand la Rapid, urmand ca duminica, dupa meci, sa ne gandim la returul de la Liverpool, cu Everton", a spus Andone. "Falcosul" a adaugat ca este optimist in vederea partidei cu Rapid: "Am incredere ca vom reusi sa castigam pentru ca am avut o crestere evidenta in joc si zic ca suntem pregatiti pentru victoria impotriva Rapidului". Andone a afirmat ca are tot lotul valid, mai putin pe atacantul Claudiu Niculescu. "Am incredere ca cei care vor intra pe teren se vor darui pentru ca este nevoie de foarte multa daruire pe un asemenea teren. Voi alege echipa din cei doar 19 jucatori pe care ii am la dispozitie", a mentionat Andone, care a precizat ca nu va menaja nici un jucator in vederea mansei a doua cu Everton (se joaca joi, 29 septembrie), din turul I al Cupei UEFA. Totusi, meciul de la Liverpool a starnit alte comentarii din partea lui Andone. Auzind ca presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat ca se va imbata in cazul in care toate cele trei echipe romanesti angrenate in Cupa UEFA se vor califica in grupe, Andone a afirmat: "O sa-i dam cadou o sticla de whisky!". Altfel, intrebat daca partida cu Dunarea Galati, din cadrul "16-imilor" Cupei Romaniei a fost influentata de starea terenului, Andone a raspuns: "Am fost nemultumit de jocul din prima repriza, pentru ca nu am avut ocazii. Este un lucru unic in lume ca trei echipe din Diviziile A, B si C sa joace si sa se antreneze toate pe acelasi teren. Noi am jucat prima etapa pe un teren acceptabil, dar de atunci a trecut ceva vreme".
Fl. Petre: "Vrem blindate!"
Capitanul lui Dinamo, Florentin Petre, a declarat ieri ca este important ca echipa sa sa aiba aceeasi atitudine ca in meciul cu Steaua. "Va fi un meci foarte dificil, insa suntem pregatiti din toate punctele de vedere ca sa castigam acest meci. Problema este destul de mare tinand cont de vreme", a adaugat mijlocasul dinamovist, care a mentionat ca eliminarea Stelei din Cupa Romaniei a fost un accident. Petre a mai adaugat ca va vorbi cu presedintele FC Dinamo, Ioan Becali, sa cumpere un tanc sau o masina blindata pentru deplasarile echipei, dupa ce autocarul gruparii a fost atacat cu pietre de suporterii formatiilor Steaua si Otelul. "O sa vorbim cu nea Giovanni ca sa ne aduca un tanc sau o masina blindata pentru ca nu este normal sa se intample acest lucru in Romania. Autocarul acela costa, sunt sute de mii de euro dati pe el si probabil ca daca nu avea geamurile duble putea sa fie ranit un jucator. Lucrurile astea se intampla numai la noi si ne da foarte mult de gandit", a spus Petre, care a adaugat ca nu a jucat in "16-imile" Cupei Romaniei din cauza unei accidentari la spate. La randul sau, Ianis Zicu spune ca este foarte concentrat pentru meciul de duminica seara. "Ma gandesc doar la meciul cu Rapid, sunt foarte concentrat pentru acest meci si cred eu ca trebuie sa dam dovada de foarte multa maturitate ca sa ne putem adapta la starea terenului", a spus Zicu. "Steaua tot spune ca nu o intereseaza Cupa Romaniei, Supercupa, poate ca nu o intereseaza nici campionatul", a adaugat atacantul echipei dinamoviste.
R. Lucescu: "N-am renuntat la titlu"
De partea cealalta, giulestenii simt ca pot da lovitura in "Groapa". Echipa este in revenire de forma, venim dupa cateva rezultate bune si sper ca am depasit perioada mai grea de la inceputul campionatului. S-au intamplat multe lucruri in Giulesti, dar o victorie contra lui Dinamo ne-ar readuce, cred, la normalitate. Avem si sansa de a reintra in carti pentru titlu, mai ales ca si egalul din Ghencea, dintre Steaua si Dinamo, ne-a ajutat", a spus antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu. Acesta a condus ieri dupa-amiaza, de la ora 17, ultimul antrenament inaintea derby-ului din "Groapa". "Sigur, starea terenului va influenta calitatea jocului, dar sper ca jucatorii mei sa se adapteze la conditiile terenului", a mai adaugat R. Lucescu.
Jandarmii sunt pregatiti pentru derby
Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti a anuntat ca este pregatita pentru derby-ul de duminica seara. Masurile de securitate la meciul Dinamo - Rapid vor fi asigurate de aproximativ 700 de jandarmi. Duminica, incepand cu ora 16, in zona stadionului va fi interzisa comercializarea bauturilor alcoolice. Galeria lui Dinamo va fi amplasata la Peluza "Catalin Haldan", iar cea a Rapidului la peluza intai. Suporterii celor doua echipe se vor deplasa individual la si de la stadion, accesul fanilor rapidisti urmand a se face pe la poarta din Soseaua "Stefan cel Mare". Accesul in stadion se va face incepand cu orele 18,15 pe baza de bilete, legitimatii si invitatii emise de FC Dinamo. Este interzis accesul, conform legii, in incinta stadionului cu obiecte contondente (inclusiv suport pentru steag din alt material decat plastic), petarde, fumigene, artificii (atat de productie autorizata, cat si artizanala), substante iritant lacrimogene, bauturi alcoolice, bannere cu continut obscen, incitator la violenta, rasist sau xenofob, al persoanelor turbulente si a celor aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor halucinogene. Recuzita galeriilor poate consta in bannere, stegulete, fulare, esarfe si confetti. Biletele pentru partida Dinamo - Rapid au fost puse de ieri in vanzare la casele stadionului din Soseaua Stefan cel Mare. Preturile tichetelor de intrare sunt urmatoarele: 400.000 lei vechi (40 lei noi) la tribuna zero, 300.000 lei vechi (30 lei noi) la tribuna I, 200.000 lei vechi (20 lei noi) la tribuna a II-a si 100.000 lei vechi (10 lei noi) la peluza I si Peluza "Catalin Haldan". Suporterilor rapidisti le-au fost repartizate, printr-un protocol intre cele doua cluburi, 1900 de bilete. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.