Dupa decernarea trofeului "Lebada de aur", la festivalul de film de la Copenhaga, "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, si "Va, vis et deviens", in regia lui Radu Mihaileanu, vor participa si la Festivalul International de Film de l
Dupa decernarea trofeului "Lebada de aur", la festivalul de film de la Copenhaga, "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, si "Va, vis et deviens", in regia lui Radu Mihaileanu, vor participa si la Festivalul International de Film de la Vancouver. Se pare ca prezenta celor doi regizori, in acelasi festival, este de bun augur pentru Romania, fapt motivat prin premiile castigate. In mod sigur cei doi vor beneficia de acelasi succes la Festivalul de la Vancouver care va incepe joi si va dura pana la 14 octombrie.
Atat "Moartea domnului Lazarescu" cat si "Va, vis et deviens" vor beneficia de cate doua proiectii si vor fi prezentate intr-o sectiune intitulata "Cinema of Our Time", ce include cele mai bune productii noi din intreaga lume.
Cea de-a 24-a editie a festivalului cuprinde peste trei sute de filme de lung si scurt metraj. Evenimentul se va deschide cu "Water", al realizatoarei indo-canadiene Deepa Metha, va include o gala aniversara la care se va proiecta "U-Carmen in eKhayelitsha" de Mark Dornford-May, laureat al Ursului de Aur la Berlinala, si se va inchide cu filmul castigator al Palme d'Or la Cannes, "L'Enfant", in regia fratilor Dardenne.
Filmul lui Puiu, ce a inceput vineri sa ruleze in cinematografele din Bucuresti si alte patru orase din Romania, a mai participat la circa 30 de festivaluri internationale dupa ce a castigat premiul sectiunii "Un certain regard" la Cannes, premiul publicului la TIFF-ul clujean si Marele Premiu la Alba Regia si Motovun.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.