Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy a declarat ieri, ca statul roman va vinde, treptat, intregul pachet detinut la compania RomTelecom, un prim pas urmand sa aiba loc in anul 2006, cand vor fi listate o parte din operatiunile operatorului. "In funct
Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy a declarat ieri, ca statul roman va vinde, treptat, intregul pachet detinut la compania RomTelecom, un prim pas urmand sa aiba loc in anul 2006, cand vor fi listate o parte din operatiunile operatorului. "In functie de concluziile studiului pe care il va intocmi consultantul, vom decide marimea pachetului de actiuni care va fi listat pe piata locala si/sau internationala de capital. Treptat, vom vinde si restul actiunilor ramase in proprietatea statului", a adaugat Nagy. El a adaugat ca, saptamana viitoare, va fi anuntata lista consultantilor care vor fi invitati sa ridice caietul de sarcini referitor la continuarea privatizarii RomTelecom. "Pana la finele lunii noiembrie, vom cunoaste cine va fi consultantul. Acesta va elabora studiul in baza caruia statul roman va stabili strategia de privatizare a operatorului de telefonie fixa", a mai spus ministrul Comunicatiilor. Statul detine 45,99% din actiunile RomTelecom, iar diferenta revine grupului elen OTE.
RomTelecom a scos din functiune, ieri, ultima centrala telefonica analogica din Bucuresti, care deservea abonatii operatorului din cartierul Pajura. "De astazi (ieri - n.r.) toti abonatii RomTelecom din Bucuresti au acces la servicii digitale de telefonie fixa. Calitatea mai buna a sunetului, redirectionarea apelului si recunoasterea identitatii apelantului sunt cateva dintre avantajele noii tehnologii la care vor avea acces utilizatorii RomTelecom", a spus ministrul Comunicatiilor. El a adaugat ca in urmatorii doi-trei ani intreaga retea RomTelecom va fi digitalizata. In prezent, gradul de digitalizare se ridica la 75%. Data in exploatare dupa anul 1970, centrala telefonica din Pajura deservea aproximativ 20.000 de abonati. Vechiul echipament a fost inlocuit cu o centrala Ericsson de ultima generatie. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.