Cetatenii moldoveni care au trecut granita catre Romania in ultimul timp au fost supusi unui control mult prea riguros la frontiera, bagajele fiind verificate in detaliu, inclusiv cartile si mapele cu acte, informeaza Romanian Global News. Desi acest
Cetatenii moldoveni care au trecut granita catre Romania in ultimul timp au fost supusi unui control mult prea riguros la frontiera, bagajele fiind verificate in detaliu, inclusiv cartile si mapele cu acte, informeaza Romanian Global News. Desi acest lucru survine dupa ce Uniunea Europeana a cerut securizarea frontierelor, basarabenii au afirmat ca aceste practici nu difera cu nimic de cele practicate de autoritati pana in 1990.
Zilnic sunt returnati de la frontiera sute de cetateni, conform rapoartelor Ministerului Administratiei si Internelor din Moldova.
Informatia despre legislatia vamala nu poate fi gasita pana in momentul ajungerii in vama, si nici schimbarile care apar peste noapte in cadrul legislativ nu sunt anuntate cetatenilor. Ba mai mult, la frontiera cu Republica Moldova cetatenii se plang ca li se cere sa declare la cine merg in vizita sau sa dea numarul de telefon al persoanei respective. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.