dupa ce a impins o portocala cu nasul pe o distanta de 1.609 metri, in numai 24 de minute si 36 de secunde. "Nu ma bucur de respect din partea publicului", marturiseste recordmanul recordurilor. "Desigur, nu invinovatesc pe nimeni, cu exceptia mea
dupa ce a impins o portocala cu nasul pe o distanta de 1.609 metri, in numai 24 de minute si 36 de secunde.
"Nu ma bucur de respect din partea publicului", marturiseste recordmanul recordurilor. "Desigur, nu invinovatesc pe nimeni, cu exceptia mea, pentru ca aleg sa dobor recorduri atat de ridicole. A alerga cu o sticla in echilibru pe cap sau a impinge o portocala cu nasul nu sunt activitati de natura sa impuna prea mult respect. De fapt, cand ma vad in actiune, majoritatea spectatorilor zambesc si chicotesc. Iar asta nu ma deranjeaza", explica Furman. in general, oamenii admira realizarile consemnate in Cartea Recordurilor si exclama: "Eu nu as putea face asa ceva!". insa Ashrita Furman intotdeauna afirma: "Eu pot face asta mai bine."
Nascut la 16 septembrie 1954, in Brooklyn, New York, Furman a intrat prima oara in Cartea Recordurilor in 1979, cand a executat 27.000 de sarituri cu Jumping Jack (un bat cu arc prevazut cu manere si suporti pentru picioare).
A stat ore in sir in echilibru pe o bila, a parcurs mai multi kilometri pe Marele Zid chinezesc sarind pe o minge, a mers in 14 minute pe o distanta de peste 1,5 km "dansand" cu cercul de hoola-hoop in jurul braului, a tinut in echilibru 75 de halbe de sticla pe barbie , a repetat performanta cu navete de lapte, a sarit coarda sub apa, a facut cel mai mare buchet de flori din lume, a aprins 27.413 lumanari pe un tort, a jonglat sub apa, a obtinut cel mai mare scor la bowling cu spatele. A esuat in numeroase tentative, insa a perseverat de fiecare data. Astfel incat nici un record in vigoare nu pare a fi "la adapost" de ambitia sa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.