Biroul Executiv al Blocului National Sindical (BNS) a anuntat ca se declara de acord, in principiu, cu Pactul fiscal propus de premierul Calin Popescu Tariceanu la intalnirea cu membrii Consiliului Economic si Social. Pentru perioada imediat urmatoar
Biroul Executiv al Blocului National Sindical (BNS) a anuntat ca se declara de acord, in principiu, cu Pactul fiscal propus de premierul Calin Popescu Tariceanu la intalnirea cu membrii Consiliului Economic si Social. Pentru perioada imediat urmatoare, prioritatea BNS ramane insa salariul minim pe economie. "Ne manifestam disponibilitatea de a negocia in paralel Pactul fiscal propus de primul ministru si cuantumul salariului minim, insa avertizam ca nu vom semna Pactul fiscal daca salariul minim pe economie prevazut de acesta contravine flagrant solicitarii BNS (430 RON)", se precizeaza intr-un comunicat al confederatiei. In caz de esec al negocierilor in ce priveste salariul minim pe economie, BNS va fi pregatit sa declanseze actiuni de protest.
Intrucat in aceasta perioada delegatia Romaniei se afla la Washington pentru discutii cu FMI si Banca Mondiala, BNS a solicitat sprijin si din partea structurilor sindicale internationale in sustinerea demersurilor legate de majorarea salariului minim in Romania. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.