Presedintele Traian Basescu i-a transmis ieri o scrisoare omologului sau ucrainean, Victor Iuscenko, prin intermediul careia isi exprima satisfactia privind decizia autoritatilor de la Kiev de a suspenda continuarea lucrarilor hidrotehnice de constru
Presedintele Traian Basescu i-a transmis ieri o scrisoare omologului sau ucrainean, Victor Iuscenko, prin intermediul careia isi exprima satisfactia privind decizia autoritatilor de la Kiev de a suspenda continuarea lucrarilor hidrotehnice de construire a Canalului Bastroe, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa. "Am aflat cu o deosebita satisfactie ca, la data de 19 septembrie 2005, autoritatile ucrainene au informat oficial Ambasada Romaniei la Kiev asupra deciziei de suspendare a continuarii lucrarilor hidrotehnice de construire a Canalului navigabil de mare adancime Bastroe", se arata in scrisoarea sefului statului roman. Presedintele Basescu apreciaza decizia autoritatilor ucrainene "drept o dovada a bunei intelegeri si colaborari" dintre cei doi presedinti, dar si a "cooperarii care exista la nivelul institutional" intre cele doua state.
"Consider ca acest pas facut de autoritatile ucrainene se inscrie in spiritul celor convenite in cadrul intalnirii noastre de la Bucuresti din 21 aprilie 2005 si consacrate prin Declaratia politica comuna semnata cu acest prilej. Sunt sigur ca demersul privind canalul Bastroe va fi urmat de alte semnale pozitive, de deschidere spre dialog si intelegere reciproca, cu respectarea standardelor internationale in domeniu, si asupra celorlalte chestiuni din relatiile noastre bilaterale", mai spune Basescu in scrisoare. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.