Viza de sedere in Rusia a avocatului canadian al magnatului rus Mihail Hodorkovski a fost anulata de persoane necunoscute, in timp ce altor trei colegi ai sai li s-a retras autorizatia de libera practica, informeaza Mediafax. Persoane imbracate in ci
Viza de sedere in Rusia a avocatului canadian al magnatului rus Mihail Hodorkovski a fost anulata de persoane necunoscute, in timp ce altor trei colegi ai sai li s-a retras autorizatia de libera practica, informeaza Mediafax. Persoane imbracate in civil au intrat in camera de hotel a lui Robert Amsterdam, aparatorul canadian al lui Hodorkovski, confiscandu-i pasaportul. Ulterior, i-au returnat actul insotit de o nota in care era anuntat ca va trebui sa paraseasca tara in cursul zilei de ieri, a declarat Karina Moskalenko, alt avocat al fostului patron al Iukos, apreciind ca acesta este "un act de intimidare". In plus, trei dintre avocatii lui Hodorkovski au fost convocati, ieri dimineata, la Ministerul Justitiei, ca urmare a unei cereri de a li se retrage autorizatia de libera practica. Joi, justitia rusa a confirmat, in apel, condamnarea lui Mihail Hodorkovski, dar i-a redus pedeapsa de la noua la opt ani de inchisoare. Decizia pune capat sperantelor celor care asteptau intrarea in politica a fostului magnat al petrolului, prin obtinerea, la alegerile din decembrie, a unui post de deputat. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.