Dupa o nominalizare la Oscar, Alexandra Maria Lara revine in Romania cu un film cu buget redus. Actrita germana de origine romana revine in tara natala, la sfarstiul acestei luni, pentru a incepe filmarile la productia "Tinerete fara tinerete", regiz
Dupa o nominalizare la Oscar, Alexandra Maria Lara revine in Romania cu un film cu buget redus. Actrita germana de origine romana revine in tara natala, la sfarstiul acestei luni, pentru a incepe filmarile la productia "Tinerete fara tinerete", regizata de Francis Ford Coppola. Ea va juca alaturi de greii scenei romanesti Marcel Iures, Dorina Lazar si Adrian Pintea. Revenirea Alexandrei in Romania - dupa ce in iarna a filmat tot la Bucuresti "Offset", o coproductie europeana cu un scenariu de Cristi Puiu si Razvan Radulescu - coincide cu revenirea lui Coppola dupa o pauza de opt ani, de data aceasta si in calitate de scenarist al ecranizarii nuvelei "Tinerete fara de tinerete" a lui Mircea Eliade. Actiunea filmului se petrece in perioada anilor 1880-1955. Personajul principal este un profesor a carui viata se schimba dupa o intamplare uluitoare in anii celui de-al doilea Razboi Mondial. Din profesor, omul devine fugar, urmarit in locuri indepartate din Romania, Elvetia, Malta si India. Tanara actrita a ajuns in Germania, impreuna cu parintii ei, la varsta de 4 ani si jumatate. Ea s-a remarcat inca din timpul scolii cu roluri in diferite seriale, insa a atras pentru prima data atentia in productia TV "Napoleon", cand a jucat alaturi de Gerard Depardieu, Christian Clavier si Isabella Rossellini. La numai 27 de ani, Alexandra Maria Lara a cunoscut un succes rasunator alaturi de actorul german Bruno Ganz, in rolul secretarei lui Hitler, Traudl Junge, in filmul nominalizat la Oscar "Der Untergang" (Caderea-2004), in regia lui Oliver Hirschbiegel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.