Un barbat in varsta de 32 de ani, din Targu-Jiu, care a executat peste trei ani de inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o, a fost pus in libertate, in urma cu doua zile, din Penitenciarul Craiova, in baza unei decizii a Curtii de Apel Craiova
Un barbat in varsta de 32 de ani, din Targu-Jiu, care a executat peste trei ani de inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o, a fost pus in libertate, in urma cu doua zile, din Penitenciarul Craiova, in baza unei decizii a Curtii de Apel Craiova. Barbatul a fost initial condamnat la 23 de ani de inchisoare, insa magistratii Curtii de Apel Craiova au hotarat eliberarea sa. Situatia lui Ion Gheorghe Tudor este similara celui a lui Marcel Tundrea si a lui Madalin Tomulescu, alti doi gorjeni care au stat perioade diferite in inchisoare pentru crime pe care nu le-au comis. Toti au in comun un lucru. Au fost anchetati de acelasi procuror: Ion Diaconescu.
Acelasi procuror, o alta eroare
Ion Gheorghe Tudor a fost arestat la sfarsitul lunii iunie 2002, dupa ce un prieten de-al sau, Petre Marin, le-a declarat anchetatorilor ca a jefuit si ucis o batrana infirma impreuna cu acesta. Ulterior, martorul, care se afla in detentie, a recunoscut ca a comis singur crima, declarand acest lucru in instanta. Tudor a ramas insa arestat preventiv si a fost condamnat de Tribunalul Gorj la 23 de ani de inchisoare, desi, in timpul procesului, mai multi martori i-au confirmat acestuia alibiul. Dupa eliberarea sa, Tudor a declarat ca in timpul anchetei din 2002 a fost batut ore in sir pentru "a recunoaste", desi nu stia in ce era implicat. El a spus ca, ulterior, in penitenciar, a facut greva foamei de mai multe ori pentru a-si sustine nevinovatia, starea de sanatate inrautatindu-i-se permanent.
Reprezentantii Parchetului Tribunalului Gorj nu au comentat situatia creata, prim-procurorul Emil Mota declarand ca ieri a avut loc o sedinta cu subordonatii sai, unde s-a discutat problema lui Tudor. Pe de alta parte, prim procurorul Emil Mota a declarat ca procurorul Ion Diaconescu nu mai are voie sa ancheteze cazuri de crima. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.