Un studiu condus de doctorul Madeline A. Dalton, de la Colegiul Dartmouth din Hanover, New Hampshire, a demonstrat ca prescolarii observa de la varste foarte mici viciile parintilor si cred ca fumatul si consumul de alcool fac parte din comportamentu
Un studiu condus de doctorul Madeline A. Dalton, de la Colegiul Dartmouth din Hanover, New Hampshire, a demonstrat ca prescolarii observa de la varste foarte mici viciile parintilor si cred ca fumatul si consumul de alcool fac parte din comportamentul social normal al adultului. Mai mult, ei imita in joaca viciile parintilor.
STUDIU. Echipa de cercetatori americani a creat un scenariu de joc pentru 120 de copii intre 2 si 6 ani. Ei au fost pusi sa faca cumparaturi intr-un magazin alimentar in miniatura, care avea 73 de produse, printre care bere, vin si tigari. 28% dintre copii au cumparat tigari si aproape 62% dintre ei alcool. Probabilitatea ca acesti copii sa aleaga alcoolul si tigarile este de patru ori mai mare daca parintii lor sunt cosumatori ai acestor produse, au aratat autorii studiului. Prescolarii cunosc chiar si marci de tigari, dar nu stiu numele cerealelor mancate zi de zi.
Desi nu s-a demonstrat daca acesti copii vor dobandi viciile parintilor, autorii studiului sunt de parere ca nu numai adolescentii ar trebui vizati in campaniile de prevenire a fumatului si alcoolismului, ci si prescolarii. Parintii ar trebui implicati si ei in astfel de campanii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.