Actiunile celui mai mare producator european de autovehicule, Volkswagen, au crescut cu 4% joi, ca urmare a speculatiilor privind intentiile omului de afaceri american Kirk Kerkorian de preluare a unui pachet de actiuni ale companiei, transmite Reute
Actiunile celui mai mare producator european de autovehicule, Volkswagen, au crescut cu 4% joi, ca urmare a speculatiilor privind intentiile omului de afaceri american Kirk Kerkorian de preluare a unui pachet de actiuni ale companiei, transmite Reuters. "Circula un zvon potrivit caruia Kerkorian achizitioneaza titluri Volkswagen. Toata lumea este de acord ca cel care cumpara acum este un investitor strategic, intrucat la acest pret nu exista sanse de a obtine rapid profit", a afirmat un trader. Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile. Pana la ora 9.19 GMT, actiunile Volkswagen s-au apreciat cu circa 4%, pana la 49,98 euro. De la inceputul saptamanii, titlurile companiei germane au crescut cu 10%. Brokerii au afirmat ca incepand de luni au existat zvonuri potrivit carora mai multi investitori din statele Orientului Mijlociu achizitioneaza actiuni, intrucat Volkswagen incearca sa-si extinda prezenta pe aceste piete. "Insa astazi speculatiile se refera la Kerkorian", a adaugat un broker. Omul de afaceri este cunoscut pentru preluarea ostila a Chrysler, in urma cu zece ani. "Implicarea lui Kerkorian nu este imposibila, daca se ia in considerare volumul si cotatia actiunilor, comparativ cu restul pietei", a spus Marc-Rene Tonn, analist la banca M. M. Warburg. Actiunile Volkswagen au crescut din luna mai si pana in prezent cu mai mult 50%, peste avansul mediu consemnat de titlurile din sectorul auto, de 23%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.