Prima seara a festivalului Cerbul de Aur a fost deschisa, miercuri, de acrobati si dansatori care au incercat sa alunge frigul instalat in Piata Sfatului cu demonstratii de lumina, muzica si foc, informeaza Mediafax.
Apoi, prezentatorii Cerbulu
Prima seara a festivalului Cerbul de Aur a fost deschisa, miercuri, de acrobati si dansatori care au incercat sa alunge frigul instalat in Piata Sfatului cu demonstratii de lumina, muzica si foc, informeaza Mediafax.
Apoi, prezentatorii Cerbului, Ramona Badescu si Cosmin Cernat, au incercat si ei sa destinda atmosfera, fara prea multe sanse.
Reprezentanta Macedoniei - Aleksandra Pileva - a fost prima concurenta care a urcat pe scena festivalului, interpretand piesa "In lumea ta", a celor de la Dj Project. Ea a fost urmata de cuplul lituanian Linas & Simona. Cea care a trezit publicul din amorteala a fost Becky, reprezentanta Marii Britanii. Ea a prezentat o varianta a piesei "Ironic", cantata de Alanis Morrisette si "Doar tu" a Laurei Stoica. Ceva mai animat, publicul l-a primit cu aplauze pe croatul Alan Hrzica care a interpretat o piesa pop ritmata, urmata de melodia lui Marcel Pavel - "Oare", adaptata de acesta in limba engleza. Foarte bine primit de public a fost primul reprezentant al Romaniei, Mihai Traistariu. Succes a avut insa si Linda, interpreta care a reprezentat Italia. Ea a reusit sa-i faca pe oamenii zgribuliti in hainele de iarna sa cante alaturi de ea piesa Nicolei, "Iti multumesc". Si Gina Pop Band, reprezentanta Romaniei admisa pe ultima suta de metri in concurs, a fost rasplatita cu aplauze de publicul din Brasov. Trupa ei a interpretat piesa "Wish You Were Here", dar si o compozitie a lui Ciprian Pop, fiul Ginei, care este si chitarist in formatie. Pe o piesa participanta la Eurovision a mizat si Pamela, reprezentanta Maltei. Ea a pus-o pe Luminita Anghel, membra a juriului din acest an, fata in fata cu hitul pe care aceasta l-a interpretat la Eurovizion 2005 - "Let Me Try", interpretat insa intr-o maniera soul. Spre final au urcat pe scena din Piata Sfatului si Temo Sadjaia din Giorgia, prezentand o versiune a cantecului celor de la Krypton - "Lasa-mi speranta" si Nafsica, din Grecia, care a interpretat piesa formatiei Class - "Singura iubire". Ieri, inca 12 concurenti au urcat pe scena din Brasov.
Delir pe acordurile "You can leave..."
Insa cel care a marcat cu adevarat inceperea festivalului a fost Joe Cocker, care a umplut pana la refuz Piata Sfatului. Daca pana la momentul recitalului celebrului artist piata festivalului era precum o sala de asteptare, cu oameni fara rabdare si cu multe locuri libere, la ora 23.00 toate scaunele s-au ocupat, spectatorii impanzind chiar si culoarele ramase libere. Imbracat doar cu pantaloni si o camasa neagra, Joe Cocker a urcat pe scena in aplauzele celor prezenti si a prezentat un show de peste o ora, care a mai incalzit atmosfera din Brasov. Recitalul artistului a cuprins, asa cum era de asteptat, piese fredonate de-a lungul timpului de generatii intregi. Hituri precum "When the Night Comes" sau "Summer in the City" au umplut Piata Sfatului de energie. Publicul a vibrat alaturi de Cocker, cantand impreuna cu el balade cunoscute care au ilustrat intreaga cariera muzicala a acestuia. "Up Where We Belong" si "N'Oubliez Jamais" au starnit ropote de aplauze si ovatii in Piata Sfatului. Acestora le-a urmat o interpretare proprie a pieselor "One" a celor de la U2 si "I Put a Spell On You" a lui Jay Hawkins. Punctul de fierbere al recitalului a fost atins la primele acorduri din celebra "You Can Leave Your Hat On", cand publicul a izbucnit in aplauze si strigate de entuziasm. In continuare, Cocker nu a mai lasat publicul sa stea pe scaune, agitand spiritele cu piese precum "Unchain My Heart" si "With a Little Help From My Friends". Plin de energie la cei 61 de ani, Joe Cocker a oferit, la a doua sa aparitie in Romania, un spectacol plin de vitalitate, acompaniat fiind de o formatie de opt muzicieni. La sfarsit, Cocker a fost chemat pentru doua bis-uri. Ultima melodie interpretata a fost "You Are So Beautiful". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.