Plus SRL i s-a reziliat dupa numai o luna contractul de furnizare de tichete de masa in judetele Alba, Brasov, Sibiu, Covasna, Harghita si Mures (zona 7) deoarece nu a respectat conditiile prevazute de acesta. Respectiv tichetele de masa tiparite de
Plus SRL i s-a reziliat dupa numai o luna contractul de furnizare de tichete de masa in judetele Alba, Brasov, Sibiu, Covasna, Harghita si Mures (zona 7) deoarece nu a respectat conditiile prevazute de acesta. Respectiv tichetele de masa tiparite de aceasta firma erau neutilizabile in magazinele declarate de ea pe proprie raspundere". Ministrul invoca in sprijinul argumentelor sale mai multe reclamatii sosite de la unele spitale si da ca suprem exemplu faptul ca "la cateva adrese din judetul Sibiu au fost gasite chioscuri de presa ale Rodipet". Ca urmare, cu toate ca era castigatoarea licitatiei, firmei i se reziliaza contractul, care i se ofera urmatoarei clasate - care practica preturi cu 30% mai mari - firma Hungastro SA, avandu-l ca actionar majoritar pe... senatorul UDMR Verestoy Atilla, cunoscut si ca unul din cei mai bogati oameni de afaceri din Romania. Mai multe din argumentele MS nu stau in picioare. Lasand la o parte oferta mai scumpa a firmei lui Verestoy, trebuie spus ca si Hungastro SA are contract cu Rodipet (vezi facsimil 1), care nu distribuie numai ziare, ci si articole alimentare. Dar poate ca asta n-are nici o importanta. Cum, la fel, poate ca n-are nici o importanta faptul ca era imposibil sa fie verificate mii de magazine intr-un timp atat de scurt. Sau ca firma careia i s-a reziliat contractul aduce in sprijinul sau numeroase adrese (vezi facsimil 2) din partea filialelor judetene ale sindicatului "Sanitas" si din partea mai multor spitale in care acestea isi exprima multumirea fata de colaborare in chestiunea tichetelor de masa.
Nu, poate ca toate acestea nu au nici o importanta. Important e insa faptul ca toata tarasenia miroase a "afacere de familie politica". Un ministru PNL, firma unui senator UDMR (apropo, unul din secretarii de stat de la Sanatate este Ervin Szekely, de la... UDMR si bun prieten cu Verestoy Atilla) si o alta firma, din afara sistemului, careia i se anuleaza un contract castigat in urma unei licitatii legale. De ce sa ruleze bani cineva din afara "sistemului", cand platile pot ramane in aceeasi familie politica? in spiritul corectitudinii pe care o clameaza, acceptand ca argumentele sale sunt reale, ministrul Nicolaescu ar fi trebuit sa procedeze la o reluare a licitatiei, nu la oferirea, cadou, a contractului catre firma lui Verestoy. Acum, PNA va decide de partea cui sta adevarul!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.