Ruptura dintre Basescu si PNL este de ieri si mai ""pe fata"". Dupa o intalnire catalogata de liberali drept ""glaciala"", cu un Basescu ""cam acru"", care nu a contenit sa il atace pe premier, seful statului i-a mai dat lui Tariceanu o lovitura: con

Ruptura dintre Basescu si PNL este de ieri si mai ""pe fata"". Dupa o intalnire catalogata de liberali drept ""glaciala"", cu un Basescu ""cam acru"", care nu a contenit sa il atace pe premier, seful statului i-a mai dat lui Tariceanu o lovitura: consultarile de azi sunt anulate, pentru ca tara e sub ape, in timp ce premierul ""se alege"" la Bratislava.

Consultarea pe care seful statului a avut-o cu liderii PNL pe tema Parlamentului unicameral nu a mai beneficiat de nici o ""diplomatie"" pentru a ascunde animozitatile dintre ei. Surse participante au catalogat intalnirea drept ""glaciala"", iar liberalilor - condusi de un Tariceanu aflat pe picior de plecare spre Bratislava, unde candideaza la vicepresedintia liberalilor europeni - li s-a parut ca amfitrionul a fost ""cam acru"". La randul lor, in lipsa unor declaratii oficiale din partea sefului statului, liberalii au facut public faptul ca Basescu ar fi de acord sa supuna dezbaterii publice schimbarea modalitatii de alegere a presedintelui. ""Presedintele ne-a spus ca daca se va considera necesar, el va supune dezbaterii publice si aceasta chestiune"", a declarat Olteanu, adaugand ca liberalii au fost mereu in favoarea unei republici parlamentare in care seful statului sa fie ales de Parlament.
CONTRE. In rest, fiecare a tinut-o pe a lui. Liberalii i-au pus pe masa lui Traian Basescu un document cu argumente in favoarea Parlamentului bicameral, a votului uninominal, a reducerii numarului de senatori si deputati cu 15% si a schimbarii sistemului de alegere a Senatului, astfel incat sa reprezinte comunitatile locale.
Traian Basescu s-a aratat neclintit in privinta unicameralismului, insa nu a ratat nici criticile preferate la adresa premierului. El i-a atras atentia ca, daca tot il framanta integrarea zilele acestea, sa se uite si la restantele pe care le are: legea spitalelor, depolitizarea TVR si SRR, reforma in domeniul energetic si curatenia din vami. ""Daca ati hotarat sa schimbati programul de guvernare, sa ma anuntati si pe mine"", le-ar fi spus ironic seful statului liberalilor. La final, la o intrebare a vicelui PNL Puiu Hasotti, Basescu le-a explicat si de ce nu a venit PD la consultarile cu premierul: democratii sunt suparati ca liberalii il ataca pe presedinte in presa.

SAH LA DECLARATIILE DE PRESA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.