Mircea Cartarescu, poetul, prozatorul si, mai nou, gazetarul, si-a lansat ieri, la Libraria Kretzulescu, cel mai recent volum. ""Baroane!"", editata de Humanitas, sub atenta indrumare a lui Gabriel Liiceanu, aduna o mare parte din editorialele public
Mircea Cartarescu, poetul, prozatorul si, mai nou, gazetarul, si-a lansat ieri, la Libraria Kretzulescu, cel mai recent volum. ""Baroane!"", editata de Humanitas, sub atenta indrumare a lui Gabriel Liiceanu, aduna o mare parte din editorialele publicate de Mircea Cartarescu in Jurnalul National, in perioada martie 2004 - iunie 2005.
La eveniment au luat cuvantul Marius Tuca si Gabriel Liiceanu, ""persoanele care au facut ca aceasta carte sa existe"", dupa cum afirma autorul. Marius Tuca, cel care i-a propus sa scrie pentru cotidian, afirma acum, dupa ce Cartarescu isi recunoaste deschis gustul pentru gazetarie, ca editorialistul se poate numi, fara doar si poate, ""o pasare rara in gazetarie si publicistica"". Si asta pentru ca Mircea Cartarescu are ""inconstienta de a scrie detasandu-se de cei din jurul sau, nu are simpatii sau antipatii si nu se blocheaza in clisee"". Gabriel Liiceanu a subliniat caracterul analitic al articolelor de opinie semnate de Cartarescu, de comentariu brutal de sincer asupra problemelor curente din spatiul societatii romanesti. Autorul conchide: ""N-am vrut sa-mi fac din vehementa o profesie. Aceste articole vin dintr-o experienta existentiala si etica"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.