Un avion charter apartinand unei companii aeriene din Gambia si avand circa 300 de persoane la bord a lansat o falsa alarma de lipsa de carburant, ca sa i se permita sa aterizeze la timp pentru un meci de fotbal, organizat intr-o localitate peruana,
Un avion charter apartinand unei companii aeriene din Gambia si avand circa 300 de persoane la bord a lansat o falsa alarma de lipsa de carburant, ca sa i se permita sa aterizeze la timp pentru un meci de fotbal, organizat intr-o localitate peruana, au anuntat surse oficiale, citate de BBC News. Avionul, care transporta suporteri din Gambia, ar fi trebuit sa aterizeze la Lima, capitala statului Peru. Cand pasagerii si-au dat seama insa ca vor intarzia la meci, echipajul a transmis autoritatilor aeroportuare peruane ca avionul nu mai dispune de carburant si ca trebuie sa aterizeze de urgenta. Aparatul a aterizat in orasul Piura, din nordul tarii, unde se desfasura meciul de fotbal. Suporterilor din Gambia, imbracati in culorile nationale, li s-a permis sa coboare din avion si sa urmareasca partida pe care echipa lor a castigat-o cu 3-1 impotriva formatiei din Qatar, calificandu-se in sferturile de finala ale Cupei FIFA. Febra fotbalului i-a cuprins pe suporterii din Gambia de cand echipa lor a invins Brazilia - favorita turneului, in preliminariile Cupei. Editia din Gambia a ziarului "Daily Observer" noteaza ca vizita suporterilor in Peru fusese amanata cu o saptamana, iar acestia au fost nevoiti sa urmareasca la televizor istorica victorie impotriva Braziliei. Autoritatile peruane au privit insa cu mult mai multa seriozitate incidentul, declarand alerta maxima si pregatind interventia serviciilor de urgenta. Compania aeriana din Gambia risca sa fie nevoita sa plateasca amenzi severe, daca va fi data in judecata. Betty Maldonado, purtatorul de cuvant al CORPAC, Autoritatea Aeronautica Civila peruana, a afirmat ca avionul a fost trimis personal de presedintele Gambiei, Yahya Jammeh, si ca a patruns "fara permisiune" in spatiul aerian peruan. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.