Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a acceptat in principiu graficul de esalonare a platii datoriilor regiei de termoficare a municipiului Targu Mures, Energomur, si garantiile oferite, transmite corespondentul Mediafax. Regia are
Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a acceptat in principiu graficul de esalonare a platii datoriilor regiei de termoficare a municipiului Targu Mures, Energomur, si garantiile oferite, transmite corespondentul Mediafax. Regia are datorii de circa 12,9 milioane de lei (129 miliarde de lei vechi), pe care AVAS le-a preluat la privatizarea Distrigaz Nord SA, pentru care Consiliul Local Targu Mures a aprobat la inceputul lunii un grafic de esalonare pana in 2008 inclusiv. Directorul general al Energomur, Andrea Bauer, a aratat ca exista posibilitatea ca, in urma evaluarii garantiilor, sa nu mai fie nevoie de gajarea celor 40 de centrale termice din municipiu. Consiliul Local Targu-Mures, care este actionar unic al regiei, a aprobat, in sedinta extraordinara de la inceputul acestei luni, delegarea consilierului Doru Opriscan la negocierile cu AVAS, in conditiile in care Autoritatea a instituit poprire pe unele conturi ale regiei. Consilierii locali au mai aprobat un grafic de esalonare a datoriei, cu care consilierul si reprezentantii regiei s-au prezentat la negocierile cu AVAS. Potrivit acestui grafic, Energomur ar urma sa plateasca in 2005 si 2006 un avans de 15% (adica 1,7 milioane lei), din care in acest an o parte mai mica - aproape 225.000 lei. Restul sumelor ar urma sa fie esalonate, in proportie de 55%, respectiv 30%, pe anii 2007 si 2008. Totodata, s-a aprobat garantarea platii datoriilor esalonate ale Energomur catre AVAS cu garantii imobiliare, adica 40 de centrale termice din municipiu. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.