Alexandru Iacobescu, presedintele lui Asesoft Ploiesti, campioana Romaniei la baschet masculin, a declarat ieri ca obiectivele formatiei sale in sezonul 2005/2006 sunt castigarea campionatului si a Cupei Romaniei, precum si trecerea de faza grupelor
Alexandru Iacobescu, presedintele lui Asesoft Ploiesti, campioana Romaniei la baschet masculin, a declarat ieri ca obiectivele formatiei sale in sezonul 2005/2006 sunt castigarea campionatului si a Cupei Romaniei, precum si trecerea de faza grupelor in EuroCup. "Ar fi o performanta extraordinara pentru noi sa ne calificam mai departe. Consider ca ar echivala cu castigarea FIBA Challenge Cup, de anul trecut. Acum, vom juca intr-o cupa europeana superioara ca nivel valoric, iar adversarele din grupa noastra sunt foarte puternice", a afirmat Iacobescu. Asesoft va juca in grupa A, cu detinatoarea trofeului, Dinamo Sankt-Petersburg (Rusia), si cu Cholet (Franta) si Azovmash Mariupol (Ucraina). Prima partida a ploiestenilor va avea loc pe 25 octombrie, pe teren propriu, cu Cholet. Oficialul prahovean a spus ca s-a renuntat la Paul Helcioiu. "Am renuntat la serviciile lui Helcioiu. Mai avea doi ani de contract cu noi, dar n-am ajuns la o intelegere. La o alta echipa din Romania nu a fost legitimat, deci ori va juca in strainatate, ori tot la noi, in cazul in care am mai avea discutii", a declarat presedintele Asesoft. In lotul pentru sezonul viitor nu se afla, deocamdata, sarbul Ivan Krasic. "Are probleme cu viza de intrare in Romania, dar va ajunge la pregatiri", a explicat Iacobescu. De asemenea, in scurt timp, este asteptat pivotul nigerian Julius Nwosu (34 de ani, 2,07 metri). "Avem ultimele discutii si urmeaza sa-i mai achitam biletul de avion dinspre SUA, unde se afla acum", a afirmat Iacobescu. Nwosu a evoluat in returul sezonului trecut la Pau Orthez (Franta), cu care a jucat in Euroliga. Nigerianul a mai evoluat la Saratov si CSKA Moscova (Rusia), Galatasaray (Turcia), Panathinaikos si Sporting Athena (Grecia), Caceres (Spania), San Antonio Spurs si Milwaukee Bucks (NBA). Asesoft a mai avut in probe un jucator american, Seth Scott, dar a renuntat sa-l achizitioneze. Bugetul estimat al echipei pentru viitorul sezon este de 400.000 de euro. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.