Ciclonul Rita si-a intensificat puterea ieri, in timp ce se indrepta spre sudul Statelor Unite, transformandu-se in uragan de categoria a IV-a pe scara Saffir-Simpson, cu rafale de vant ce ating viteze de 217 kilometri pe ora, relateaza CNN. Ultimele
Ciclonul Rita si-a intensificat puterea ieri, in timp ce se indrepta spre sudul Statelor Unite, transformandu-se in uragan de categoria a IV-a pe scara Saffir-Simpson, cu rafale de vant ce ating viteze de 217 kilometri pe ora, relateaza CNN. Ultimele informatii oferite de Centrul National pentru Uragane sustin ca Rita va ajunge vineri sau cel tarziu sambata in Galveston, comitat situat la jumatatea distantei dintre New Orleans si Brownsville, Texas. La ora locala 08.00 (15.00 ora Romaniei), uraganul se afla la circa 300 de kilometri vest de Key West, in Florida, si la circa 1270 de kilometri sud-est de Corpus Christi, Texas. Un uragan de categoria a IV-a pe scara Saffir-Simpson, cu rafale de vant avand viteze cuprinse intre 210 si 250 de kilometri pe ora, poate provoca importante pagube materiale. Primarul orasului Galveston, Lyda Ann Thomas a decretat starea de urgenta si a ordonat evacuarea intregului comitat, incepand de ieri, la ora locala 06.00 (13.00 ora Romaniei). (D.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.