Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va publica, in urmatoarele 10 zile, anuntul privind selectarea consultantului pentru inceperea procesului de privatizare a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR), informeaza Mediafax
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va publica, in urmatoarele 10 zile, anuntul privind selectarea consultantului pentru inceperea procesului de privatizare a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR), informeaza Mediafax. Prezent la inaugurarea unei linii de productie in cadrul Solectron Timisoara, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a afirmat ca un anunt similar va fi facut, in cateva saptamani, si pentru selectarea consultantului privind privatizarea Companiei Nationale Posta Romana. "In privinta RomTelecom, unde au fost depuse 12 scrisori de interes, Ministerul Comunicatiilor analizeaza documentatia si va pot spune ca aproape toti candidatii indeplinesc criteriile de selectie. In scurt timp, ii vom invita pe cei selectati sa ridice caietul de sarcini, urmand ca apoi sa fie depuse ofertele", a adaugat Nagy. MCTI a primit, in data de 25 august, un numar de 12 scrisori de interes din partea ABN-AMRO, BNP Paribas, consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities, CA-IB, Citibank, Credit Suisse First Boston, consortiul format din HSBC si BCR, JP Morgan, Lazard & Co, Merrill Lynch, Morgan Stanley si consortiul format din UBS, ING si CET pentru funirzarea de servicii de consultanta financiara in procesul de vanzare a actiunilor pe care le mai detine statul al RomTelecom.
Oficialul Ministerului Comunicatiilor a mai spus ca, in 30 de zile, studiul privind posibilitatile de privatizare sau de relansare a POSTelecom va fi finalizat de catre consultantul angajat, o companie din Cehia. Statul detine 45,99% din actiunile RomTelecom, 80% din capitalul social al POSTelecom, si este singurul actionar al SNR. (M.C.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.