Grupul deputatilor PNL a depus ieri, la Biroul Permanent si la Comisia juridica, o sesizare in care il reclama pe Adrian Nastase ca a incalcat Regulamentul institutiei, ca presedinte al Camerei si ca presedinte al sedintei plenului din data de 15 sep
Grupul deputatilor PNL a depus ieri, la Biroul Permanent si la Comisia juridica, o sesizare in care il reclama pe Adrian Nastase ca a incalcat Regulamentul institutiei, ca presedinte al Camerei si ca presedinte al sedintei plenului din data de 15 septembrie, a declarat, presei, Mona Musca. Ea a sustinut ca Nastase a incalcat Regulamentul atunci cand nu a vrut sa convoace sedinta extraordinara, desi erau indeplinite toate conditiile. "Mai este vorba despre nerespectarea conditiilor privind procedura de desfasurare a votului, in Camera, in sedinta din 15 septembrie, cand Nastase nu a numarat abtinerile. Acest abuz il putem dovedi cu stenograma sedintei respective", a adaugat Mona Musca, citata de Mediafax. Deputatii liberali cer sanctionarea lui Nastase, potrivit articolului 208 din Regulament, care prevede ca, "in caz de abateri grave savarsite de un deputat, Camera poate aplica sanctiunea interzicerii participarii lui la lucrari, pe o perioada de maximum 15 zile sau poate hotari, la propunerea presedintelui, excluderea temporara a deputatului in culpa".
Parlamentarii Puterii considera insa ca este putin probabil ca Nastase sa primeasca vreo sanctiune, atata vreme cat Regulamentul prevede acordul presedintelui institutiei, functie detinuta in prezent de liderul PSD. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.