Programul de consolidare a cladirilor publice cu risc seismic ridicat a fost inaugurat ieri, in prezenta ministrului delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, si a reprezentantior Bancii Mondiale si ai Ministerului Ad
Programul de consolidare a cladirilor publice cu risc seismic ridicat a fost inaugurat ieri, in prezenta ministrului delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, si a reprezentantior Bancii Mondiale si ai Ministerului Administratiei si Internelor, prin deschiderea santierului de la Spitalul de Urgenta al Ministerului Administratiei si Internelor din Bucuresti. Programul face parte dintr-un proiect de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor si pregatirea pentru situatii de urgenta, in valoare de totala de 200 de milioane de dolari, in cooperare cu Banca Mondiala. "Programul vizeaza consolidarea a circa 84 de cladiri publice situate in clasa I de risc seismic, in urmatorii patru ani, deoarece ne propunem sa diminuam pericolele, fiind stiut faptul ca Bucurestiul este capitala europeana cu cel mai mare risc in aceasta privinta", a explicat Borbely. Circa 22 de spitale sunt introduse in acest proiect, primul pe lista fiind Spitalul MAI, a carui consolidare va costa doua milioane de dolari. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.