Cea de-a IV-a editie a Festivalului international "Zile si nopti de literatura", care s-a desfasurat la Neptun, s-a incheiat luni seara cu decernarea Premiului Ovidius, in valoare de 10.000 de dolari, si a Premiului Festivalului, care au revenit scri
Cea de-a IV-a editie a Festivalului international "Zile si nopti de literatura", care s-a desfasurat la Neptun, s-a incheiat luni seara cu decernarea Premiului Ovidius, in valoare de 10.000 de dolari, si a Premiului Festivalului, care au revenit scriitorilor Mario Vargas Llosa (foto) si, respectiv, Cengiz Bektas.
La festival au participat, alaturi de premianti, peste 70 de scriitori din Romania, Albania, Belgia, Elvetia, Irlanda, Israel, Finlanda, Franta, Peru, Portugalia, Spania, Serbia, Slovenia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Tunisia, Turcia, printre care Alan Brownjohn, Peter Curman, Christian Haller, Adam Puslojic.
Dezbaterile din cadrul colocviului "Eu scriu. Cine ma citeste?" au pus in evidenta preocuparea tuturor participantilor, declarata sau nu, privind receptarea operei lor de catre cititori. Fiecare zi a festivalului s-a incheiat, tarziu in noapte, cu traditionalele seri de poezie, in cadrul carora, in limbile romana, engleza, franceza, turca, idis, spaniola, germana, cei prezenti si-au impartasit fragmente din creatia proprie.
La finalul manifestarii, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, criticul literar Nicolae Manolescu, a anuntat ca urmatoarea editie, cea de-a V-a, va fi organizata intr-un nou format. Manolescu nu a mai anuntat, ca de obicei, tema colocviului de la urmatoarea editie, precizand ca aceasta va fi adusa in timp util la cunostinta scriitorilor, dupa ce va fi discutata cu colaboratorii sai.
Festivalul a fost organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania, in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor, Institutul Cultural Roman, Societatea Romana de Radiodifuziune si Primaria Mangalia. Bugetul alocat pentru organizarea manifestarii a fost de 1,5 miliarde de lei vechi. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.