Comisia Europeana reexamineaza masurile decise de vechile state membre UE in ceea ce priveste circulatia fortei de munca dinspre Europa de Est, dar liderii europeni sunt sceptici in legatura cu posibilitatea anularii restrictiilor de pe piata muncii,
Comisia Europeana reexamineaza masurile decise de vechile state membre UE in ceea ce priveste circulatia fortei de munca dinspre Europa de Est, dar liderii europeni sunt sceptici in legatura cu posibilitatea anularii restrictiilor de pe piata muncii, informeaza EUObserver, citat de Mediafax. Comisia Europeana aduna in prezent date despre oportunitatea masurilor implementate de 12 state membre in ceea ce priveste protectia fata de muncitorii din opt state care au aderat la Uniune in mai 2004. Informatiile vor fi sintetizate intr-un raport asupra migratiei fortei de munca ce va fi dat publicitatii in ianuarie si care va mai contine o serie de recomandari asupra pasilor care vor trebui parcursi in acest sector. Pana in aprilie 2006 statele membre trebuie sa decida daca vor aplica un nou set de restrictii si daca vor suplimenta cu trei ani perioada de tranzitie, pana in 2009. Desi raportul Comisiei are rol de recomandare, unele state membre au confirmat, la o reuniune recenta, ca vor astepta publicarea acestuia si a unor cifre concrete despre migratia de pe piata muncii inainte de a decide posibile modificari. Pe de alta parte, Comisia pentru Libertati Civile si-a manifestat sprijinul pentru Executivul european in intentia acestuia de a crea o politica unitara in ceea ce priveste imigratia si dreptul la azil, informeaza pagina electronica a Parlamentului European. Cu toate acestea, numerosi responsabili de la Parlamentul European si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu planurile de repatriere fortata a imigrantilor ilegali. Directiva Comisiei ar permite statelor membre UE sa expulzeze imigrantii ilegali daca acestia nu se intorc voluntar in tara de origine. Totodata, directiva autorizeaza utilizarea masurilor coercitive sau detentia in cazul in care imigrantii ilegali nu doresc sa se intoarca in tarile de origine. Mai mult, ei nu vor mai fi admisi in nici un stat membru pentru o perioada de cinci ani. (C.S.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.