Elevii din cinci scoli generale aflate in Sectorul 3 al Capitalei isi petrec timpul, dupa terminarea orelor de curs, in spatii amenajate ca semi-internate, unde primesc hrana calda, isi fac lectiile asistati de profesori-pedagogi si fac meditatii pen
Elevii din cinci scoli generale aflate in Sectorul 3 al Capitalei isi petrec timpul, dupa terminarea orelor de curs, in spatii amenajate ca semi-internate, unde primesc hrana calda, isi fac lectiile asistati de profesori-pedagogi si fac meditatii pentru teze sau examenele nationale si de bacalaureat. Primaria Sectorului 3 a infiintat aceste centre de zi prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, special pentru copiii proveniti din familiile cu situatii economice precare si elevii cu risc de abandon scolar. Proiectul "Centre de zi pentru copiii aflati in dificultate"este o premiera pentru Capitala si a fost lansat la inceputul acestui an de autoritatea locala, la initiativa primarului Liviu Negoita, derulandu-se in colaborare cu Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti si Federatia Internationala a Comunitatilor Educative din Romania. "Obiectivul nostru principal este imbunatatirea calitatii vietii copiilor aflati in situatii de risc, care provin din familiile cu situatii financiare precare, monoparentale sau dezorganizate. De asemenea, dorim sa cream un serviciu multifunctional in sprijinul elevilor din familiile foarte sarace, cu multi copii. Specialistii nostri sunt preocupati de identificarea copiilor cu risc de abandon scolar, de prevenirea institutionalizarii, de recuperarea copiilor cu risc de repetentie si de responsabilizarea parintilor", ne-a declarat primarul Negoita.
Centrele de zi functioneaza in cadrul scolilor generale nr. 80 (Calea Dudesti nr. 191), nr. 84 (Calea Vitan nr. 135), nr. 87 (Aleea Ramnicu Valcea nr. 1), nr. 95 (Str. Foisorului nr.111-113) si nr. 116 (str. Gura Ialomitei nr. 20). Unitatile de invatamant au pus la dispozitie spatiul necesar pentru desfasurarea activitatilor in conditii optime (bloc alimentar, bucatarie, sali de mese si de studiu, o parte din mobilier) si asigura prezenta unui psiho-pedagog care supravegheaza desfasurarea activitatilor educative si de timp liber ale copiilor. Pentru dotarea centrelor, Primaria Sectorului 3 a alocat suma de 130.000 RON. Principalele activitati desfasurate in cadrul acestor unitati, de care beneficiaza peste 100 de copii cu varste cuprinse intre 7-16 ani, sunt: asistenta de specialitate in pregatirea lectiilor, activitati de suport pentru orientare scolara si profesionala, meditatii in vederea sustinerii unor verificari si examene, activitati de terapie ocupationala si recreative cu scop educativ (muzicale, sportive etc.) si consiliere psihologica (pentru copii si parinti).
Procedurile de inregistrare, evaluare si admitere in Centrele de zi includ: cererea solicitantului/reprezentantului legal; intocmirea dosarului (acte necesare); ancheta sociala; evaluare initiala; intocmirea unui plan personalizat de interventie; evaluare periodica; evaluare finala; monitorizarea evolutiei copilului in familie dupa reintegrarea acestuia. Cererile se pot depune la Serviciul Prevenire Abandon din cadrul DGASPC-Sector 3, Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, program de lucru cu publicul: luni-joi, intre orele 9.00-16.30, iar vineri, orele 9.00-14.00.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.