Cele peste doua sute de kilograme de heroina descoperite in urma cu doua zile la Arad valoreaza, "en gros", aproximativ zece milioane de euro, insa valoarea ei se putea chiar tripla, daca ar fi fost portionata si vanduta pe strada. Purtatorul de cuva
Cele peste doua sute de kilograme de heroina descoperite in urma cu doua zile la Arad valoreaza, "en gros", aproximativ zece milioane de euro, insa valoarea ei se putea chiar tripla, daca ar fi fost portionata si vanduta pe strada. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane, Catalin Popescu, a precizat ca heroina a fost descoperita dupa ce politistii de la Crima Organizata si Antidrog au oprit in trafic un camion inmatriculat in Turcia, despre care aveau informatii ca ar transporta droguri. Vehiculul, condus de un turc pe nume Ecin Abdulmennan, intrase in Romania in urma cu doua saptamani prin Vama Nadlac, cu intentia declarata de a incarca marfa pe care sa o transporte in Europa de Vest. Dupa doua saptamani, camionul - filat de anchetatori - a incercat sa iasa, fara marfa, din Romania, tot prin Vama Nadlac, moment in care a fost oprit si controlat de politisti.
Cea mai mare captura
Oamenii legii au gasit, ascunse in peretii cabinei camionului si intr-un eleron aflat pe acoperisul acesteia, 508 pachete cu heroina de puritate mare, cantarind in total 260 de kilograme. "Cetateanul turc coopereaza cu anchetatorii", a declarat, citat de Mediafax, Popescu. El a fost retinut si urmeaza a fi prezentat instantei de judecata, cu propunerea de arestare preventiva pentru trafic de droguri de mare risc, fapta pentru care legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.
Politistii nu au stabilit inca provenienta heroinei, dar spun ca cel mai probabil destinatia acesteia era o tara din Vestul Europei. "Nu am stabilit inca tara de destinatie a transportului, insa suntem siguri ca acestea mergeau undeva in Europa de Vest. Restul datelor devin publice doar dupa finalizarea cercetarilor", a mai spus Popescu. Potrivit procedurii, la cererea procurorilor, o instanta va stabili locatia in care vor ajunge drogurile si daca acestea vor fi depozitate sau distruse. Aceasta captura de heroina este cea mai mare realizata pana acum in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.