Subiectul mortii in conditii ciudate a lui Brian Jones, fondatorul trupei Rolling Stones, a fost prezentat, luni, la Festivalul de la San Sebastian, in productia regizorului britanic Stephen Woolley, "Stoned", care da la o parte teza mortii accidenta
Subiectul mortii in conditii ciudate a lui Brian Jones, fondatorul trupei Rolling Stones, a fost prezentat, luni, la Festivalul de la San Sebastian, in productia regizorului britanic Stephen Woolley, "Stoned", care da la o parte teza mortii accidentale a acestei figuri. "Sunt convins ca a fost ucis si ca moartea sa nu este motivata de alcool si droguri", a declarat regizorul, care si-a prezentat primul film de lung-metraj in cadrul unei sectiuni paralele a Festivalului international de film de la San Sebastian, relateaza AFP, citata de Mediafax.
Brian Jones a murit inecat in piscina sa, in noaptea de 2 spre 3 iulie 1969, la varsta de 27 de ani. "O moarte accidentala sub influenta alcoolului si drogurilor", a fost concluzia anchetei oficiale. Dar Woolley, care a angajat detectivi particulari pentru a interoga persoanele prezente in acea seara acolo, afirma ca Jones a fost in realitate asasinat de Franck Thorogood, un muncitor care lucra in casa acestuia. La 25 de ani dupa decesul lui Brian Jones, Thorogood a recunoscut crima comisa, pe patul sau de moarte. "Stoned", primul film al lui Woolley, incearca sa reconstituie viata agitata a fondatorului formatiei Rolling Stones, care a fost prieten cu Bob Dylan si cu Jimmy Hendrix. Instrumentist de geniu, cu un caracter dificil, el a fost cel care a gasit numele trupei, inspirandu-se dintr-un cantec al lui Muddy Waters, "Rollin' Stone blues". Din pacate, s-a pierdut rapid in lumea drogurilor, avand multiple probleme cu justitia, astfel ca Mick Jagger si Keith Richards l-au dat afara din trupa. In filmul lui Woolley, rolul lui Jones este jucat de actorul Leo Gregory. "Toata lumea cunoaste modul tragic in care au murit Jimmy Hendrix sau Janis Joplin, dar nu multi cunosc povestea mortii lui Jones", a declarat actorul.
Coloana sonora joaca un rol important in film, cu toate ca nu apare nici un titlu al celor de la Rolling Stones. Jones nu a mai scris nici un cantec pentru Rolling Stones, dupa ce a fost dat afara din trupa. "Am preferat sa aleg muzica pe care o canta el sau care il inspira", a explicat regizorul. Nici Stephen Woolley si nici Leo Gregory nu au vorbit cu vreun membru al formatiei Rolling Stones inainte de realizarea acestei productii. "Este un film despre Brian Jones, nu despre cei de la Stones", au explicat cei doi. (D.V.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.