Sapte localitati din nord-vestul judetului Dolj au fost afectate de ploile abundente cazute in ultimele 24 de ore, cea mai dificila situatie fiind in localitatea Sopot, unde zeci de case au ramas izolate, ieri dimineata, dupa ce paraul Meretel a iesi
Sapte localitati din nord-vestul judetului Dolj au fost afectate de ploile abundente cazute in ultimele 24 de ore, cea mai dificila situatie fiind in localitatea Sopot, unde zeci de case au ramas izolate, ieri dimineata, dupa ce paraul Meretel a iesit din albie, rupand mai multe podete, informeaza Mediafax. Potrivit unei raportari preliminare transmise, luni, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj, cea mai afectata este localitatea Sopot, unde 60 de locuinte si 120 de persoane au fost izolate ca urmare a iesirii din albie a paraului Meretel. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a spus ca probleme s-au inregistrat si in comunele Predesti, Scaiesti, Seaca de Padure, Bradesti, Cotofenii din Dos si Caraula. "Din informatiile pe care le-am primit, Caraula a fost lovita de grindina, oamenii scotand bucatile de gheata din curti cu lopata. Parca nu se mai termina aceste fenomene care ne lovesc fara incetare", a precizat Prioteasa.
In judetul Gorj, mai multe zeci de gospodarii din satele Buduhala si Cornesti au fost inundate, in noaptea de duminica spre luni, ca urmare a ploilor puternice cazute in zona. De asemenea, portiuni din drumul national care face legatura intre Targu Jiu si Motru au fost acoperite de ape, timp de cateva ore, circulatia in zona fiind dirijata de echipaje ale Politiei rutiere.
Precipitatiile cazute in ultimul interval in judetul Mehedinti au provocat avarierea a circa 50 km de drumuri judetene si comunale, informeaza Rompres. Circulatia rutiera pe drumurile judetene DJ 671 A, sectorul Rudina-Studina, si DJ 607 A, sectorul Drobeta Turnu Severin-Cerneti, s-a desfasurat cu greutate, iar pe drumurile comunale ale localitatilor Balta, Cazanesti, Schitul de Sus, Dedovita, Valea Copcii si Husnicioara a fost intrerupta. "Din pacate, 10% din infrastructura reabilitata in urma inundatiilor din iulie si august in care am investit sume importante de la bugetul de stat, a fost distrusa", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Gheorghe Florescu. El a precizat ca, daca ploile nu vor lua sfarsit, alti 50 km de drumuri judetene si comunale, refacuti cu o parte din fondul de 129 miliarde de lei alocate de Guvernul Romaniei, sunt in pericol de fi calamitate.
Avertizare hidrologica
Prefecturile din 21 de judete au fost avertizate, ieri, cu privire la riscul producerii unor inundatii, in primele trei zile ale acestei saptamani, in urma ploilor prognozate pentru aceasta perioada, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). Avertizarea a fost trimisa prefecturilor din judetele Alba, Arad, Arges, Brasov, Buzau, Caras Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Mehedinti, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timis si Valcea. Avertizarea este valabila pentru intervalul luni la pranz - miercuri seara. Potrivit prognozei, este posibila formarea unor scurgeri importante pe versanti si torenti, precum si cresteri de debite si niveluri, in special pe raurile mici. Totodata, ca urmare a precipitatiilor prognozate, sunt posibile depasiri ale cotelor de atentie si chiar ale cotelor de inundatie. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.