Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a reusit in sedinta de ieri sa stabileasca o ordine de zi pentru aceasta saptamana iar membrii Biroului se intruneasc in cursul diminetii de azi pentru a decide cand va fi dezbatut proiectul de hotarare pent
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a reusit in sedinta de ieri sa stabileasca o ordine de zi pentru aceasta saptamana iar membrii Biroului se intruneasc in cursul diminetii de azi pentru a decide cand va fi dezbatut proiectul de hotarare pentru modificarea Regulamentului acestei camere legislative. Liderul grupului deputatilor democrati, Cristian Radulescu (foto), a declarat ca "nu s-a votat nici o ordine de zi, fiindca opozitia nu a fost de acord ca sa includem regulamentul pe ordinea de zi". Pe de alta parte, conducerea camerei nu a analizat in sedinta de luni nici contestatia depusa de membrii PSD si PRM din comisia juridica, care au reclamat ca avizul favorabil dat vineri de deputatii Aliantei DA din aceasta comisie raportului la modificarile de regulament este nul, fiind dat, potrivit declaratiei lor, in lipsa de cvorum. Radulescu a mai mentionat ca opozitia a considerat ca trebuie ca avizul respectiv sa fie inclus in raportul comisiei de regulament.
Nu exista dezbatere in procedura de urgenta
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va analiza astazi acest aspect, iar daca se va hotari ca avizul dat vineri de Comisia juridica este regulamentar, comisia pentru regulament va intocmi un raport suplimentar. Membrii Biroului Permanent au mai votat ca azi, miercuri, joi si vineri sa se lucreze in plen, iar deputatii coalitiei ar dori ca in aceste zile sa fie discutat regulamentul. Referitor la acest subiect, Adrian Nastase sustine ca este "inadmisibila discutarea in graba a regulamentului" si ca nu poate fi interzis parlamentarilor sa dezbata propriul statut. "Astfel de initiative politice decredibilizeaza Parlamentul", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor. Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a recunoscut ca regulamentul nu poate fi dezbatut in procedura de urgenta, intrucat nu este o lege, dar a precizat ca acesta va fi dezbatut "cu cea mai mare viteza posibila". Referitor la motiunile pe care intentioneaza PRM si PSD sa le introduca in perioada urmatoare in cele doua camere ale Parlamentului, el a fost de parere ca "ploaia de motiuni nu este o victorie nici a opozitiei, nici a Parlamentului Romaniei". "Parlamentul trebuie sa adopte legi si insistenta noastra este sa terminam cat mai repede cu regulamentul pentru a putea dezbate legile din programul de guvernare si legile integrarii", a explicat Bogdan Olteanu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.