O evadare spectaculoasa a avut loc duminica la arestul Inspectoratului Judetean de Politie Braila. Doi detinuti considerati periculosi au reusit sa fuga dupa ce au dislocat gratiile de la fereastra. Si asta, cu toate ca unul dintre ei are o mana rupt
O evadare spectaculoasa a avut loc duminica la arestul Inspectoratului Judetean de Politie Braila. Doi detinuti considerati periculosi au reusit sa fuga dupa ce au dislocat gratiile de la fereastra. Si asta, cu toate ca unul dintre ei are o mana rupta si imobilizata in ghips. Octavian Tataru, in varsta de 19 ani, arestat preventiv pentru talharie, si Marius Iordanescu, in varsta de 24 de ani, aflat in arest preventiv pentru furt calificat, i-au facut de ras pe politistii braileni dupa ce au disparut chiar de sub ochii lor.
Cei doi au disparut duminica seara profitand de incompetenta unor politisti platiti degeaba cu bani publici. Dupa ce si-au dat seama de ceea ce s-a intamplat si dupa ce s-au trezit din letargie, oamenii legii de la IPJ Braila au dispus, sub directa coordonare a Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Romane, suplimentarea echipelor pentru depistarea celor doi evadati. De asemenea, politistii au facut publice semnalmentele celor doi fugari, cerand in acelasi timp si ajutorul cetatenilor in speranta ca vor obtine informatii care sa duca la capturarea detinutilor. Mai mult, dupa ce au fost umiliti de un hot si un talhar, oamenii legii braileni au oferit chiar si o recompensa pentru cei ce vor da informatii care sa ajute la prinderea lui Octavian Tataru si a lui Marius Iordanescu.
In cele din urma, Politia nu a fost nevoita sa bage mana in buzunar pentru o eventuala rasplata, intrucat fugarii au fost prinsi in Braila, ieri, in jurul orelor 12.10, de o patrula comuna de politisti si jandarmi.
Gasiti in pod
Cei doi, care au declarat la scurt timp dupa retinere ca au evadat pentru ca se considera nevinovati, au stat in timpul noptii intr-un cimitir, dupa care s-au ascuns in podul casei bunicii unuia dintre ei, acolo unde de altfel au si fost gasiti. "Am ajuns la casa, am dat niste saci la o parte, persoanele erau intinse pe spate, intre grinzile tavanului, le-am adus la cunostinta sa nu opuna rezistenta, sa nu faca miscari bruste, pentru ca vom folosi forta si echipamentul din dotare. Acestia s-au conformat, au executat ordinele, i-am condus spre gura podului, iar de acolo au fost preluati de colegul meu", a declarat, citat de Mediafax, sergent major Ilie Florin Netusan, unul dintre politistii care i-au gasit pe detinuti.
Neglijenta in serviciu
Politistii braileni au incercat sa ofere si o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat. Astfel, ei sustin ca barbatii au smuls doua gratii de la geamul celulei, iar in momentul in care au smuls si o bucata de tabla din dreptul geamului, au fost auziti de ofiterul de serviciu. Oamenii legii mai spun ca acesta din urma l-a vazut pe unul dintre tineri in timp ce sarea pe geam, dar nu l-a putut prinde.
Cert este ca cineva va trebui sa raspunda pentru modul in care Octavian Tataru si Marius Iordanescu au reusit sa fuga chiar de sub nasul unor asa-zisi politisti. De altfel, politistii care au fost de serviciu, duminica seara, au fost audiati ieri de o echipa a Inspectoratului General al Politiei Romane, ei riscand intocmirea de dosar penal pentru neglijenta in serviciu. "La Braila exista o echipa a IGPR, cu adjunctul sefului Directiei Cercetari Penale, impreuna cu ofiteri ai Inspectoratului, care verifica modul in care au reusit cei doi sa scape din arestul nostru. Urmeaza sa se comunice concluziile si sa luam masurile care se impun" a declarat subcomisarul Catalin Chivu, comandantul IJP Braila.
George TARATA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.