George Copos, patronul FC Rapid, a declarat ieri ca zvonurile privind vinderea unor procente din actiunile clubului catre proprietarul lui Sahtar Donetk, Rinat Ahmetov, nu sunt adevarate, precizand ca acest lucru nu este posibil in actuala structura
George Copos, patronul FC Rapid, a declarat ieri ca zvonurile privind vinderea unor procente din actiunile clubului catre proprietarul lui Sahtar Donetk, Rinat Ahmetov, nu sunt adevarate, precizand ca acest lucru nu este posibil in actuala structura organizatorica. "FC Rapid este o fundatie non-profit, iar fundatiile nu au actiuni si nu se pot vinde. Deci, ceea ce facem noi aici este binefacere. Eu de aceea spun ca Rapid nu poate fi o pensiune, in care stai si te platesti cu sume intre 70.000 si 100.000 salariu. Ca asa stau si eu intr-o pensiune, am mancare foarte buna, am conditii foarte bune, ca am mai aranjat lucrurile pe la Straulesti, am doctori care au grija de mine si am un salariu intre 70.000 si 100.000 de euro, fara sa fac performanta. Asa imi convine si mie sa stau", a spus Copos, precizand ca nu a primit nici o oferta de vanzare a clubului. Patronul gruparii giulestene a explicat ca in cadrul Asociatiei Fotbal Club Rapid, firmele care fac parte din Grupul Ana sunt majoritare. Acestea au investit, in 13 ani, 25 de milioane de euro in FC Rapid, dintre care 13 milioane in constructia bazei sportive Pro Rapid. "Rapid n-a avut niciodata infrastructura. Am cumparat teren cu 70 de euro metrul patrat. Am cumparat o groapa de gunoi unde e acum Pro Rapid si a trebuit sa facem terenuri si tot ce a fost nevoie. Sunt 76.000 de metri patrati, am adus zeci de mii de basculante de pamant si nisip si am facut ceea ce se vede. Avem singurul teren de antrenament cu drenaj, cel de la Pro Rapid e la fel ca cel de pe Giulesti. In spate, acolo, e o bucata de pamant care nu e a noastra. A venit cineva, ne-a spus ca e proprietar si a ingradit. Am incercat sa negociem, dar ne-a spus ca pe cei 6000 de metri vrea un milion si jumatate de euro. Asa e viata cu fotbalul", a mentionat patronul FC Rapid. Copos a precizat ca nu s-a gandit niciodata sa renunte la Rapid. "Nu e vorba de despartire de Rapid. Eu, sincer va spun, nu m-am gandit niciodata sa renunt la Rapid. De ce credeti ca am venit aici in 1992 la Rapid, cand puteam sa merg la alte echipe? Am venit pentru ca echipa aceasta a fost oropsita o viata intreaga. Steaua si cu Dinamo au impins-o cand au vrut ele in Divizia B, juca un an in A, doi in B. Si eu cand am venit am facut-o cu convingerea ca odata si odata o sa le batem si o sa castigam campionatul. Asta a fost ambitia mea, sa bat pe Dinamo si Steaua. Si am facut-o", a subliniat Copos. Intrebat daca se pot castiga bani din fotbal, oficialul giulestean a raspuns: "Se pot castiga daca joci in lumea buna, in Liga Campionilor si ai contracte de publicitate si drepturi de televiziune de zeci de milioane de euro pe an. Atunci, da. Dar noi deocamdata trebuie sa vindem jucatori ca sa traim".
Vrea Rapidul la bursa
Copos a mai afirmat ca, peste 5-6 ani, FC Rapid ar putea fi listat la bursa. "Inca nu m-am gandit serios la transformarea in societate pe actiuni, pentru ca in fiecare an vin de acasa si aduc cateva milioane de euro. Iar daca punem pe bursa, acea societate trebuie sa aiba profit in ultimii trei ani de zile. Iar Rapid e deocamdata in pierdere. Ar fi frumos sa facem societate pe actiuni, pentru ca in felul acesta ar putea sa devina si suporterii actionari, sa vada si ei ce inseamna un buget, ce cheltuieli sunt si asa mai departe. Societatea pe actiuni listata la bursa are foarte multe avantaje, mai multa transparenta si cred ca putem vorbi de asa ceva in viitor, peste cinci-sase ani", a precizat Copos. Intrebat daca este o solutie formula organizatorica cu noua actionari pe care o are FC Dinamo, patronul gruparii giulestene a afirmat: "Ei au primit de la Ministerul Administratiei si Internelor tot complexul, au primit nu stiu cate hectare la Saftica si normal ca le convine sa devina actionari. N-a fost nevoie sa investeasca nici un leu in infrastructura. La fel si Steaua, care are complexul din Ghencea, cu cele cinci-sase-sapte hectare cate sunt acolo. Noi, la Rapid, am avut un singur teren, cel de pe Giulesti. Si chiar si pe acela l-am facut noi. Pentru ca noi am dat 250.000 de euro pentru refacerea gazonului".
Pregatit pentru scuze
Copos a afirmat ca le va cere scuze public jucatorilor si antrenorului Razvan Lucescu daca echipa giulesteana se va califica in grupele Cupei UEFA. "Joia viitoare o sa pot spune daca Rapid este pe drumul cel bun. Daca ne calificam in grupe, este un rezultat imens si meritul este in intregime al lui Razvan Lucescu si al jucatorilor. Pentru care atunci, cu jumatate de gura, o sa-mi cer scuze public pentru ca am gresit", a spus Copos. Acesta a mai precizat ca echipele romanesti de valoare progreseaza foarte greu si din cauza adversarilor modesti din subsolul clasamentului Diviziei A. "Din pacate, fotbalul romanesc este extrem de slab. Sunt cateva echipe bune, primul pluton de 9 echipe, dar restul... Daca iei Jiul, Pandurii, Vasluiul, Bacaul si toata partea asta a clasamentului, atunci e rau de tot. Si nici celelalte echipe nu au cum sa progreseze avand in vedere adversarii. Noi doar cheltuim bani cu deplasarea pana la Tg. Jiu si atat", a subliniat Copos. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.