Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si UGIR - 1903 au semnat, ieri, un protocol de colaborare, prin care anunta o lista de revendicari comune pe tema fiscalitatii, transmite Mediafax. Reprezentantii confederatiei sindicale si cei ai patron
Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si UGIR - 1903 au semnat, ieri, un protocol de colaborare, prin care anunta o lista de revendicari comune pe tema fiscalitatii, transmite Mediafax. Reprezentantii confederatiei sindicale si cei ai patronatului au solicitat Exectivului sa puna la dispozitia partenerilor sociali o strategie fiscala pentru urmatorii trei ani, document care sa contina si elementele care stau la baza construirii bugetului pe anul viitor. Reducerea cu cel putin 2% a contributiilor la asigurarile sociale, majorarea reala a salariului minim, stabilirea cotei de TVA si a accizelor, dar si construirea bugetului de stat pe contributia a cel putin sase milioane de salariati sunt cateva din revendicarile comune ale celor doua confederatii. Cele doua organizatii mai contesta faptul ca, pana in prezent, Guvernul nu a supus dezbaterii cu partenerii sociali proiectul de buget pe anul viitor, in conditiile in care, la 10 octombrie, acesta trebuie inaintat Parlamentului. "Guvernul mimeaza actiunile de dialog social cu partenerii sociali, atat in domeniul ocuparii fortei de munca, dar mai ales in privinta politicii fiscale. In mai putin de o luna, conform Constitutiei, proiectul bugetului de stat trebuie inaintat Parlamentului, iar noi nu stim cum arata proiectia bugetara pe anul viitor. Constatam deci, ca nu exista de fapt nici transparenta, nici dialogul social si nici coerenta care sa creeze premisele realizarii unei politici fiscale bine fundamentate, asumate si predictibile, conditii esentiale pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri sanatos si de stabilitate sociala in Romania", a spus Bogdan Hossu, liderul "Cartel Alfa".
Potrivit lui Ioan Coraci, presedintele UGIR - 1903, politica fiscala a Guvernului a creat tensiuni in randul patronilor, iar lipsa unei strategii fiscale pe termen lung duce la instabilitate economica. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.