Toata lumea era curioasa, in asteptarea marelui meci dintre Steaua si Dinamo, cum se vor comporta cele doua echipe dupa neasteptatele succese de joia trecuta din primul tur al Cupei UEFA. Previzibil ar fi fost sa asistam la doua echipe obosite si in
Toata lumea era curioasa, in asteptarea marelui meci dintre Steaua si Dinamo, cum se vor comporta cele doua echipe dupa neasteptatele succese de joia trecuta din primul tur al Cupei UEFA. Previzibil ar fi fost sa asistam la doua echipe obosite si in buna masura asa a si fost, desi risipa disperata de energie si puzderia de ocazii care au caracterizat partida, ar putea indica cu totul altceva. Au fost doua formatii care si-au depasit epuizarea amintita tocmai din orgoliile pe care le isca astfel de derby-uri. Prima repriza a apartinut aproape integral Stelei care dupa primul sfert de ora izbuteste sa se desprinda la 2-0 dupa doua goluri izbutite mai intai de Daniel Goian, reluare in plasa din careu mic dupa un corner executat de Bostina, apoi prin Dica, lob elegant de la 10 metri peste Gaev in urma unei inspirate pase a lui Ogararu. Daca pana spre finalul primei reprize ros-albastrii ar fi condus la patru sau chiar cinci goluri diferenta, asta n-ar fi trebuit sa surprinda pe nimeni, numai ca a venit fatidicul minut 42 cand Zicu a relansat partida trimitand in poarta lui Hamutovski dupa un sut al lui Margaritescu deviat (ne)fericit de Radoi. Tot gazdele de la Steaua controleaza si cea mai mare parte din a doua repriza, insa ratarile acestora, precum si inconsistenta contraatacurilor dinamoviste pareau sa indrepte meciul catre o victorie a jucatorilor lui Oleg Protasov, care fara indoiala ca n-ar fi surprins pe nimeni. Deznodamantul, fericit pentru spectacolul sportiv, s-a produs cu trei minute inainte de final, cand nou introdusul Baltoi profita de marcajul lejer al fundasilor centrali ai gazdelor si, mai ales, de iesirea bezmetica din poarta a lui Vasili Hamutovski si egaleaza printr-o lovitura banala de cap de la doar cativa metri de linia portii. In ragazul de timp ramas pana la fluierul final al lui Alexandru Tudor, un arbitru care de aceasta data n-a mai tinut cu tot dinadinsul sa iasa in evidenta, iar cand a fost nevoit sa o faca, la doua faze derulate in careurile ambelor echipe, a facut-o impecabil, nu s-a mai inregistrat decat o singura mare ocazie de gol, irosita de Banel Nicolita, care, liber in apropierea portii celuilalt portar bielorus, Gaev, a sutat cu sete in picioarele acestuia. Una peste alta, un show fotbalistic cum de mult n-am mai vazut in campionatul intern care, daca poate nu satisface pe nici una din cele doua echipe, a creat multumire in randul tuturor celor care au urmarit partida, dar si in randul urmaritoarelor la titlu, fie ele si conjuncturale, ale celor doua mari favorite.
STEAUA - DINAMO 2-2 (2-1)
Au marcat: D. GOIAN (6), N. DICA (16) / ZICU (42), BALTOI (87).
Stadion: Steaua: spectatori: 25.000.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Paraschiv, M. Radoi, Bostina (72 Oprita) - N. Dica, V. Iacob (74 A. Cristea). Antrenor: O. Protasov
DINAMO: Gaev - L. Goian, Tamas, Moti, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Plesan (71 Baltoi), Grigorie - Zicu, Fl. Bratu (85 Ad. Cristea), Antrenor: I. Andone.
Cartonase galbene: Nicolita (18) / P. Marin (87), A. Cristea (92+3).
Au arbitrat: Al. Tudor - A. Onita, O. Lovre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.