Un chinez a fost condamnat la un an de inchisoare pentru fotografierea ilegala de avioane militare si transmiterea acestor imagini prin Internet, informeaza Rompres. Dupa cum a stabilit judecatoria municipala a orasului Chongqing, in perioada februar
Un chinez a fost condamnat la un an de inchisoare pentru fotografierea ilegala de avioane militare si transmiterea acestor imagini prin Internet, informeaza Rompres. Dupa cum a stabilit judecatoria municipala a orasului Chongqing, in perioada februarie-august 2003, un iubitor de tehnica militara, cunoscut pe Internet ca "Old Z", a reusit sa patrunda de opt ori in zona interzisa a aeroportului militar. In total, "Old Z" a reusit sa faca 486 de fotografii de avioane si de alta tehnica militara. Dintre acestea, 18 fotografii minutios selectate au fost trimise in iunie 2003 de "Old Z" prin Internet, intr-o alta provincie chineza. In ianuarie 2004, chinezul a inregistrat pe DVD-uri alte 375 de fotografii, pe care le-a transmis unui tovaras de-al sau, pasionat si el de tehnica militara. "Old Z" a fost arestat in august a.c., iar justitia chineza l-a gasit vinovat de furt de secrete militare si de stat, condamnandu-l la un an de inchisoare. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.