Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) avertizeaza farmaciile ca nu au nici o scuza pentru a nu ieftini cu 7-11% medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala sau a nu elibera compensate si gratuite. Potrivit unui comunicat al CNAS,
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) avertizeaza farmaciile ca nu au nici o scuza pentru a nu ieftini cu 7-11% medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala sau a nu elibera compensate si gratuite. Potrivit unui comunicat al CNAS, fisierul electronic cu noile preturi de referinta ale medicamentelor gratuite si compensate - in vigoare de vineri, conform Ordinului 924/2005 al Ministerului Sanatatii, a fost pregatit si pus la dispozitia firmelor producatoare de aplicatii informatice (software) pentru farmacii inca de miercuri, 14 septembrie. Totodata, farmaciile care folosesc aplicatia Winfarm - dezvoltata si distribuita gratuit de CNAS - au, de joi, 15 septembrie, posibilitatea sa descarce fisierul respectiv din pagina de Internet a Casei ori sa-l obtina pe suport electronic de la orice casa judeteana de asigurari de sanatate. In conditiile in care schimbarea vechiului fisier de preturi cu noul fisier este o operatiune ce dureaza doar cateva minute si nu presupune modificari ale programelor informatice propriu-zise, "sunt inacceptabile" afirmatiile unor farmacii referitoare la imposibilitatea eliberarii de medicamente compensate si gratuite din aceasta cauza, adauga CNAS. "Nerealismul motivatiei respective este dovedit dealtfel si de faptul ca exista numeroase alte farmacii care elibereaza medicamente compensate si gratuite, conform noilor reglementari", arata CNAS, atentionand ca intreruperea furnizarii de medicamente compensate si gratuite pentru mai mult de 24 de ore poate duce la suspendarea sau incetarea contractului cu CNAS.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.