Deputatul PD Daniel Buda va solicita astazi grupului parlamentar al PD sa formuleze o actiune disciplinara fata de presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, cerand trimiterea lui in fata Comisiei juridice, de disciplina si imunitati pentru in
Deputatul PD Daniel Buda va solicita astazi grupului parlamentar al PD sa formuleze o actiune disciplinara fata de presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, cerand trimiterea lui in fata Comisiei juridice, de disciplina si imunitati pentru incalcarea Constitutiei si Regulamentului Camerei. Buda a declarat ieri ca este vorba despre refuzul lui Nastase de a convoca sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor si despre faptul ca a dispus inchiderea usilor de la sala de sedinte, pentru a nu se permite accesul deputatilor din coalitia guvernamentala. "Este o incalcare flagranta a Constitutiei si Regulamentului Camerei Deputatilor si nu mai putem trece cu vederea asa ceva. Ne putem astepta ca la votul final asupra Regulamentului domnul Nastase sa interzica accesul deputatilor de la Putere. O astfel de atitudine nu poate ramane nesanctionata", a afirmat deputatul democrat, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, plenul Camerei Deputatilor va decide care este sanctiunea ce urmeaza sa-i fie aplicata lui Adrian Nastase. El a explicat ca sanctiunea ar putea merge pana la interzicerea accesului lui Nastase in Camera Deputatilor pentru o perioada de 30 de zile. La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca "Adrian Nastase aduna puncte pentru revocarea din functie". "Nu poate sa administreze Camera Deputatilor ca propria sa mosie, dand dispozitie sa se inchida usile ca la conac", a precizat Emil Boc. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.