Avocatul Liliana Clima, aparatorul lui Marcel Tundrea, barbatul acuzat de crima si viol, si gasit nevinovat dupa 12 ani de inchisoare, este suspendat din Baroul Gorj de trei luni, perioada in care insa acesta a continuat sa il reprezinte pe gorjean.
Avocatul Liliana Clima, aparatorul lui Marcel Tundrea, barbatul acuzat de crima si viol, si gasit nevinovat dupa 12 ani de inchisoare, este suspendat din Baroul Gorj de trei luni, perioada in care insa acesta a continuat sa il reprezinte pe gorjean. Decanul Baroului Gorj, Stefan Motataianu, a declarat ieri ca avocatul Liliana Clima este suspendat de trei luni din Barou pentru ca nu si-a platit taxele in ultimul an. El sustine ca, in consecinta, nu avea dreptul sa apere vreun client in fata instantelor de judecata. Potrivit decanului, datoriile acumulate de avocat sunt de ordinul catorva zeci de milioane de lei si reprezinta taxe catre Baroul Gorj si catre Uniunea Nationala a Avocatilor si asigurarile de sanatate. Stefan Motataianu a mai precizat ca situatia Lilianei Clima va fi luata in discutie de conducerea Baroului Gorj la inceputul saptamanii viitoare, avocata fiind suspectata de savarsirea unor abateri grave prin prezentarea in fata instantelor in perioada de suspendare.
Suspendarea nu-l afecteaza pe Tundrea
In replica, avocatul Liliana Clima sustine ca si-a achitat restantele in cursul zilei de ieri si ca nu a pus in pericol situatia lui Marcel Tundrea. Clima a declarat ca intre ea si Tundrea exista o relatie contractuala mai veche, care nu ar fi afectata de faptul ca a fost suspendata de catre barou. Avocata a adaugat ca Marcel Tundrea a stiut in permanenta ca ea nu si-a achitat taxele catre Barou.
Conform Mediafax, in asemenea situatii, faptul ca un avocat este suspendat pentru ca nu si-a platit taxele catre barou nu are consecinte asupra deciziilor luate de instanta in procesele la care acesta a participat, ci poate atrage cel mult sanctiuni la adresa sa.
Gasit nevinovat
Prin rechizitoriul din 9 noiembrie 1992 al Parchetului Tribunalului Gorj, Tundrea a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru viol urmat de moartea victimei. Anchetatorii au sustinut atunci ca, in 16 iunie 1992, Marcel Tundrea a intretinut raporturi sexuale cu victima, in varsta de 14 ani, fara consimtamantul acesteia, intr-un loc izolat, pe marginea paraului Valea Mare din apropierea satului Pojogeni si ca in timpul violului, victimei i-a fost umpluta gura cu pietre de rau, ceea ce a dus la sufocarea acesteia. In timpul autopsiei, doua pietre au fost gasite in cavitatea bucala si faringe, fata avand rupturi de perineu si ficat, fractura de coasta si deflorare vaginala. Legistii au recoltat un tampon vaginal, tanara avand grupa sanguina A2. De asemenea, medicii legisti au constatat ca sangele recoltat de la locul crimei apartine unei persoane cu grupa sanguina A. Dupa o saptamana, in urma declaratiilor unor martori, anchetatorii au ajuns la Tundrea. Din locuinta acestuia au fost ridicate doua camasi, pantaloni si chiloti, toate patate de sange, hainele fiind examinate biocriminalistic. Sangele de pe camasi indica grupele A si AB. Tundrea a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru viol si 20 de ani de detentie pentru omor calificat, judecatorii aplicand un spor de cinci ani.
Dupa 12 ani, Tundrea a parasit inchisoarea si a solicitat magistratilor revizuirea cazului sau, considerandu-se nevinovat. Mai mult chiar, doua persoane au dezmintit in fata autoritatilor judiciare afirmatia batranei Elena Negrea (decedata intre timp) ca Tundrea s-a aflat in preajma locului in care s-a produs crima. Ulterior s-a stabilit ca Tundrea este nevinovat. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.