Liderul conservator s-a descarcat ieri nervos pe Traian Basescu, pe care l-a acuzat obsesiv de demagogie politica. Totul a pornit de la semnele de intrebare pe care si le-a ridicat PC, dupa ce a ajuns la concluzia ca seful statului "este mai sensibil
Liderul conservator s-a descarcat ieri nervos pe Traian Basescu, pe care l-a acuzat obsesiv de demagogie politica. Totul a pornit de la semnele de intrebare pe care si le-a ridicat PC, dupa ce a ajuns la concluzia ca seful statului "este mai sensibil" la semnalele PSD, decat la cele ale lor, ale conservatorilor. Potrivit lui Dan Voiculescu, Basescu incearca sa castige capital politic pe votul uninominal si Parlamentul unicameral, teme initiate de formatiunea sa. Si nu de PSD, acum trei zile. "Noi consideram ca atitudinea presedintelui Basescu da dovada de demagogie politica, pentru ca aceasta problema nu e o noutate", a spus Voiculescu, strigand ca formatiunea sa a ridicat problema implementarii votului uninominal si a Parlamentului unicameral inca de la inceputul anului 2003. "Il banuim de faptul ca incearca sa castige capital politic pe o tema dezbatuta si redezbatuta de catre parlamentari si de catre partidele politice. Deci il banuim de demagogie politica", a mai spus o data liderul conservatorilor. Dupa care a definit "demagogia": "atunci cand doresti sa captezi interesul maselor printr-o manevra, se cheama demagogie". "Daca era un om politic corect, in momentul in care noi am ridicat problema si am prezentat 140.000 de semnaturi pentru aceasta problema, trebuia sa aiba o reactie clara. Dansul a preferat sa taca si acum sa vina cu marea bomba de la New York. Nu e nici o bomba, pentru ca noi avem doi ani de cand am propus aceste lucruri", a mai aratat Voiculescu. Reamintim ca tema Parlamentului unicameral si a votului uninominal a fost introdusa in dezbatere publica pentru prima data de organizatii ale societatii civile, inainte ca umanistii, iar acum, conservatorii, sa vina cu "noutatea", pe care, la randul lor, o imputa presedintelui.
Seful PC nu sta cu pumnul in gura
Pe de alta parte, liderul PC l-a acuzat pe presedinte ca "obisnuieste sa puna pumnul in gura tuturor celor care au alte pareri decat dansul". Dar, a tinut sa-l asigure Voiculescu, in ceea ce-l priveste, seful statului nu va putea niciodata sa-i "puna pumnul in gura". Voiculescu s-a dat ca exemplu ca sa demonstreze "obisnuinta" presedintelui Traian Basescu. "Eu sunt primul exemplu, cand a vrut sa-mi puna pumnul in gura la numirea presedintilor la Senat si la Camera, cand a dat cu pumnul in masa ca nu am fost de acord", a adaugat Voiculescu. El l-a acuzat totodata pe seful statului ca nu suporta sa nu fie cineva de acord cu el. "Dansul nu suporta sa nu fii de acord. Pe undeva e de inteles, un capitan de vapor n-are cum sa suporte ca altcineva sa aiba o alta parere decat capitanul de vapor", a spus Voiculescu. "Faptul ca dansul este omul-orchestra care vrea sa le faca pe toate, parerea mea e ca e daunator inclusiv pentru domnul presedinte Basescu. E un sfat prietenesc", a mai spus Voiculescu, adaugand, dupa ce l-a desfiintat, ca nu are nimic personal cu seful statului. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.