La sfarsit de septembrie, vedetele se duc la munte. Toata floarea cea vestita a muzicii romanesti se va aduna la Sinaia, la Festivalul Toamnei. Anul trecut, 30.000 de oameni au cutreierat strazile Sinaiei, au ""devorat"" teatru si film ori au c
La sfarsit de septembrie, vedetele se duc la munte. Toata floarea cea vestita a muzicii romanesti se va aduna la Sinaia, la Festivalul Toamnei.


Anul trecut, 30.000 de oameni au cutreierat strazile Sinaiei, au ""devorat"" teatru si film ori au cantat la concerte pana au ragusit. Fanii au stat in ploaie si au dansat pe melodiile trupelor Bosquito, Voltaj sau Vama Veche. Succesul pe care l-a avut Festivalul Toamnei - Sinaia Forever 2004, pus la cale de ""Agentia de vise"", i-a determinat pe organizatori sa planuiasca de data aceasta o editie care s-o depaseasca in anvergura pe cea dintai. Asadar, agentia care le indeplineste visele fanilor, acelea de a-i vedea in carne si oase pe idolii lor, pregateste un adevarat maraton al artistilor si trupelor care nu fac playback.
Conceput ca un adevarat Turn Babel in varianta moderna, festivalul se va desfasura in perioada 30 septembrie - 2 octombrie. Pe Strada Comunitatilor vor fi expuse costume populare, se va asculta ""Kalinka"" si se vor vinde ""kurtos kalacs"" si ""yeni raki"". Stefan Popa Popaa€™s, cel mai rapid caricaturist din lume - singurul roman din Guiness Book World Records, va poate realiza portretul in cateva clipe. In Zona Kitsch, dar si pe drumul pana la Castelul Peles, puteti da nas in nas cu VIP-uri sau cu personalitati care se vor plimba fara bodyguarzi.
INVITATIE LA PROMENADA. La caderea serii, incepe distractia in Parcul Ghica. Toata Sinaia va rasuna de ritmuri rock, dance sau latino, iar pe scena vor urca trupe si artisti in voga: Voltaj, Iris, Mandinga, Vama Veche, Pavel Stratan, Bere Gratis. La Cazino, iubitorii de teatru pot urmari piese ale Nationalului bucurestean (""Regina Mama"", cu Olga Tudorache), dar si o piesa in regia lui Horatiu Malaele (""Mascariciul""). Iar la miezul noptii, impatimitii filmelor de calitate se vor putea delecta, tot la Cazino, cu proiectii speciale, premiate la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), editia 2005. Sinaia va deveni, timp de trei zile, un loc al promenadei, costumelor si masinilor de epoca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.