Festival cultural in Goroka Peste 60 de triburi din Papua Noua Guinee s-au intalnit la festivalul cultural din Goroka. Evenimentul coincide, anul acesta, cu cea de-a 30-a aniversare a castigarii independentei fata de Australia. Picasso de 1,5 m

Festival cultural in Goroka

Peste 60 de triburi din Papua Noua Guinee s-au intalnit la festivalul cultural din Goroka. Evenimentul coincide, anul acesta, cu cea de-a 30-a aniversare a castigarii independentei fata de Australia.

Picasso de 1,5 mil. euro

Un tablou realizat de Pablo Picasso, a carui valoare a fost estimata la aproape 1,5 milioane de euro, va fi scos la licitatie azi, la Tokyo. ""Buste de Femme"", pictat in anul 1960, reprezinta profilul si fata unei femei, iar culoarea predominanta este gri. Jacqueline Locke i-a servit lui Picasso ca model.

Viena - Rinichi contra apartament
Un somer vienez de 38 de ani propune prin mica publicitate sa-si vanda un rinichi in schimbul sumei de 150.000 de euro pentru a-si cumpara un apartament, insa proiectul sau incalca legislatia austriaca. ""Oferta speciala! Cine are nevoie de rinichiul meu? Sanatos, nefumator. Pret fix: 150.000 de euro"", se poate citi intr-un anunt afisat in metrou, informeaza ziarul Heute. Josef V. spera astfel sa-si cumpere un apartament la Viena, sa-l inchirieze si sa castige suficient pentru a trai fara sa mai fie nevoit sa munceasca. El a explicat ca i-a venit ideea dupa ce a vazut o emisiune de televiziune despre donatorii de rinichi.
Batranete - Jackie Chan nu mai vrea cascadorii
Starul de filme de actiune Jackie Chan a declarat ca este prea batran pentru a continua cascadoriile care l-au facut celebru si ca spera sa le arate fanilor lui, de acum inainte, calitatile sale de actor. ""Viata unui star de filme de actiune este foarte scurta. Vreau sa fiu un actor asa ca Robert De Niro, Dustin Hoffman sau Clint Eastwood, care continua sa joace si la 70 si chiar la 80 de ani. Stiu ca publicul vrea sa vada «Ora de varf» unu, doi, trei, patru sau cinci. Dar sunt obosit. M-am ranit prea des. Nu mai sunt asa de tanar"", a declarat Jackie Chan la premiera celui mai recent film al sau, ""The Myth"", al realizatorului Stanley Tong, la festivalul de la Toronto.
Spionaj - Tastatura ne da de gol
Sunetele produse prin atingerea tastaturii calculatorului sunt suficient de distincte pentru a fi decodate, deschizand calea ""spionajului acustic"", potrivit cercetatorilor de la Universitatea Berkeley din California, relateaza AFP. Acestia se declara capabili sa transmita astfel de inregistrari unui calculator care utilizeaza apoi un algoritm pentru a recunoaste 96% dintre semnele scrise. ""Este o forma de spionaj acustic care ar trebui sa antreneze o sporire a masurilor de protectie utilizate de expertii in securitate informatica"", a declarat Doug Tygar, profesor de informatica si gestiune a datelor la Berkeley.
Plangere - A reclamat ucigasul lenes
O femeie din Japonia a fost arestata dupa ce a facut o plangere impotriva ucigasului pe care il platise sa-i omoare rivala. Eriko Kawaguchi, de 32 de ani, de meserie pompier, a angajat un criminal platit care trebuia sa o omoare pe sotia amantului sau. Desi a platit nu mai putin de 15 milioane de yeni (111.000 euro), ucigasul tot intarzia sa-si faca treaba. Drept pentru care Eriko s-a dus la politie si l-a acuzat de inselatorie. A fost arestata imediat, impreuna cu Koji Tabe, criminalul-escroc.
Expozitie - Marilyn Monroe, la Barcelona
Galeria Hartmann din Barcelona expune pana la 24 octombrie 29 de fotografii inedite cu actrita americana Marilyn Monroe, facute cu cateva luni inaintea mortii sale de fotograful Arnold Newman. Pozele alb-negru dateaza din ianuarie 1962, din timpul unei petreceri a producatorului hollywoodian Henry Weinstein, la vila sa din Beverly Hills. Marilyn Monroe a murit in august 1962, din cauza unei supradoze de somnifere, potrivit concluziilor unei anchete controversate care a contribuit si mai mult la mitizarea ei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.