Cu prilejul editiei a XVII-a a Festivalului International "George Enescu", Radio Romania Muzical "G. Enescu" prezinta in aceasta seara, ora 17.30 in Aula Muzeului National "G. Enescu" o Serata de muzica si poezie franceza care incorporeaza sonoritati
Cu prilejul editiei a XVII-a a Festivalului International "George Enescu", Radio Romania Muzical "G. Enescu" prezinta in aceasta seara, ora 17.30 in Aula Muzeului National "G. Enescu" o Serata de muzica si poezie franceza care incorporeaza sonoritatile cu totul inedite ale Corului national de camera "Madrigal" - dirijat de fondatorul sau, maestrul Marin Constantin, nuantatele rostiri ale cunoscutului actor Victor Rebenciuc si interpretarea plina de substanta a violonistului Gabriel Croitoru. In program: versuri din lirica franceza, un Memento coral renascentist francez alcatuit din lucrari de P. Bonnet, Cl. De Sermisy, P. Passereau, P. Plancon, Cl. Jannequin, G. Costeley, G. de Machault, P. Certon, Cl. Le Jeune si incheiat cu o "rugaciune" de Gh. Popescu-Branesti, doua lucrari pentru vioara solo, "Lautarul" de G. Enescu si "Balada" dedicata de E. Ysaye marelui compozitor roman.
Comentatorul seratei va fi profesorul Grigore Constantinescu, iar realizatoarea, Mihaela Dobos.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.