Contributiile pentru asigurarile sociale vor fi reduse, anul viitor, cu doua puncte procentuale, iar de aceasta diminuare vor beneficia numai angajatorii, a anuntat, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. In prezent, cotele de CAS se ridic
Contributiile pentru asigurarile sociale vor fi reduse, anul viitor, cu doua puncte procentuale, iar de aceasta diminuare vor beneficia numai angajatorii, a anuntat, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. In prezent, cotele de CAS se ridica la 49,5%, procent distribuit astfel: 32,5% fondul de salarii in cazul firmelor si 17% pentru salariati. Ministrul Finantelor a afirmat, recent, ca diminuarea contributiilor pentru firme vizeaza incurajarea introducerii in zona fiscala a unei cote cat mai mari din forta de munca, dupa ce salariatii au beneficiat deja de un supliment de venit, prin introducerea cotei unice de 16%, la inceputul acestui an. Totodata, Vladescu a anuntat ca sigura mentinerea cotei de 19% la TVA si de 16% la cota unica, aplicata atat pentru profit, cat si pentru majoritatea tipurilor de venituri.
Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Finantelor elaboreaza o serie de masuri in vederea suplimentarii veniturilor bugetare, printre elementele avute in vedere fiind majorarea veniturilor din accize, reglementarea antrepozitelor fiscale din domeniul petrolier si un control mai strict al acestora. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.