publicatia mentionata, ce a efectuat o ancheta clandestina, bucati din pielea respectiva ar fi folosite la extragerea colagenului pentru buze sau pentru obtinerea cremelor antirid. Dar practica respectiva este ceva "traditional" si nu merita deloc sa
publicatia mentionata, ce a efectuat o ancheta clandestina, bucati din pielea respectiva ar fi folosite la extragerea colagenului pentru buze sau pentru obtinerea cremelor antirid. Dar practica respectiva este ceva "traditional" si nu merita deloc sa se faca din aceasta un scandal.
Contactata oficial de cotidianul britanic in legatura cu chestiunea respectiva, intreprinderea chinezeasca, al carei nume nu poate fi dat publicitatii din ratiuni legale, a negat ca utilizeaza piele prelevata de la cadavrele condamnatilor la moarte. Conform publicatiei britanice, dupa executie cadavrele condamnatilor la moarte care nu sunt preluate de familii sunt cumparate de firma respectiva chiar de la statul chinez.
The Guardian nu a putut stabili daca pielea a fost deja utilizata in etapa propriu-zisa de productie sau doar in laborator, in stadiu de cercetare. Conform cotidianului britanic, intreprinderea chinezeasca in cauza ar exporta o parte din produsele sale, indeosebi din cele pe baza de colagen, in Marea Britanie, in alte tari din Europa, dar si in Statele Unite ale Americii. The Guardian nu a putut afla daca asemenea produse sunt disponibile in magazine sau numai pe Internet. Acelasi cotidian mai scrie ca intreprinderea chinezeasca lucreaza si la fabricarea de produse antirid pe baza de tesuturi de fetusi rezultati din avorturi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.