Orange si consortiul format din Romsys si Access Net au castigat contracte de 1,1 milioane de dolari pentru dezvoltarea primelor noua retele electronice ale comunitatilor locale, informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei I
Orange si consortiul format din Romsys si Access Net au castigat contracte de 1,1 milioane de dolari pentru dezvoltarea primelor noua retele electronice ale comunitatilor locale, informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).
Ministerul a organizat pentru acest proiect o licitatie internationala.
Operatorul de telefonie mobila Orange a castigat licitatia pentru lucrari in localitatile Albestii de Muscel - judetul Arges, Lapusnicu Mare - Caras Severin, Corund - Harghita, Ostra - Suceava, Sinca - Brasov, Aninoasa - Hunedoara, precum si pentru echipamente si soft de monitorizare si administrare a retelelor.
Valoarea totala a contractului este de 741.452 dolari.
Consortiul alcatuit din firmele Romsys si Access Net a obtinut contractul pentru dezvoltarea retelelor din localitatile Pilu - judetul Arad, Jurilovca - Tulcea si Targu Lapus - Maramures.
Valoarea totala a acestui contract este de 367.979 dolari.
Retelele vor fi construite in functie de specificul si nevoile fiecarei comunitati.
Accesul la informatie si servicii electronice va fi realizat prin conexiuni in banda larga ale principalelor institutii din comunitatile respective - scoala, primaria, biblioteca si un punct de acces public la informatie.
Proiectul va fi implementat, cu sprijinul Bancii Mondiale, dintr-un fond estimat la 74 milioane de dolari. Pentru faza de pregatire va fi disponibila suma de 2,5 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.